VREME JE ZA PUT U ŠPANIJU: "Želimo da na terenu u Galaciji damo svoj maksimum i vratimo u Beograd odličje"!

Autor:

Sport

05.06.2023

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turnir je na programu od 8. do 17. juna.

VREME JE ZA PUT U ŠPANIJU: "Želimo da na terenu u Galaciji damo svoj maksimum i vratimo u Beograd odličje"!

Foto: FSB/S.Sandić

Ovog jutra u Sportskog centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi okupili su se igrači amaterske reprezentacije FS Beograda. Selektor Goran Janković je izvršio prozivku na kojoj su prisustvovala 20 igrača, i koji će biti na raspolaganju za evropsko nadmetanje amaterskih selekcija regiona.

Republika

Selektoru Jankoviću u Pazovi su se javili sledeći igrači: Bojović Aleksandar (Studentski grad), Novaković Filip, (Jedinstvo Surčin)  Vukić Dejan (Zemun), Marinković Ognjen (OFK Beograd), Maksimović Marko (Jedinstvo Surčin), Miljković Mladen (Brodarac), Rašković Aleksa (BASK TEK), Tošković Miljan (Torlak), Pavlović Uroš (BASK TEK), Šarić Miloš (Torlak), Vuković Nemanja (Torlak), Kolarević Milan (Sinđelić), Avramović Daniel (BASK TEK), Filipović Dimitrije (Radnički Obrenovac), Krstović Željko (Studentski grad), Bajrami Alen (PKB Padinska Skela), Gavrilović Marko (BASK TEK), Janković Boris (Radnički Obrenovac), Ognjanović Marko (PKB Padinska Skela), Gavrilović Dimitrije (Studentski grad).

Amaterska reprezentacija FS Beograda učestvovaće na finalnom turniru UEFA Regionalnog kupa koji se održava u Španiji (Galicija) od 8. do 17. juna. Pored selekcije FS Beograda kroz kvalifikacione turnire učešće je izborilo još sedam amaterskih reprezentacija koje predstavljaju svoje regione. Naša reprezentacija se voljom žreba našla u grupi „B“ sa selekcijama Lisabona (Portugal), Zlina (Češka) i Donje Šleske (Poljska), dok će grupu „A“ činiti selekcije Galicije (Španija), Bavarske (Nemačka), Kantona Zenica-Doboj (BiH) i amaterska reprezentacija Republike Irske.

Nakon okupljanja i prozivke koju je izvršio selektor Goran Janković, održan je i prvi trening na terenima u Staroj Pazovi.

Sjajna atmosfera koja je nosila naš tim do trijumfa na dva kvalifikaciona turnira, bila je prisutna i danas u Staroj Pazovi i vidi se da stručni štab i igrači uživaju u zajedničkom radu, što je u izjavi za sajt FSB potvrdio i kapiten selekcije Miloš Šarić.

- Iako je iza svih nas duga sezona koja se završila pre samo dva dana, puni smo energije i želje da u najboljem svetlu predstavljamo Beograd i srpski amaterski fudbal u Španiji. Svi igrači jedva čekaju da krenemo put Galicije i da nadmetanje počne. Imamo sada više informacija o protivnicima iz Poljske, Češke i Portugala, i polako počinjemo da se pripremamo za mečeve grupne faze. Sjajna atmosfera koja nas je nosila do plasmana na završni turnir UEFA Regionalnog kupa je i dalje među nama, i nadam se da će ona biti presuđujući faktor u našu korist. Svi uslovi koji su obezbeđeni od strane Fudbalskog saveza Beograda su na jako profesionalnom nivou, pa se i mi osećamo kao profesionalni igrači. To nam ujedno nameće i obavezu da u Galiciji na terenu damo svoj maksimum i vratimo u Beograd odličje - zaključio je Šarić.

Prvi meč grupne faze amatersku reprezentaciju FS Beograda očekuje 9. juna od 17 časova na „A Lomba“ stadionu protiv selekcije Zlina, a na istom stadionu nakon dva dana protivnik našim momcima biće selekcija Donje Šleske. Finalni meč grupne faze selekcija FS Beograda igra 14. juna na „Balta Portanovo“ stadionu protiv selekcije Lisabona.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading