MERKURXTIP „SA TERENA“: Pobedi reprezentaciju, pa osnuj klub!

Autor:

Sport

31.05.2023

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovija MerkurXtip emisija je pred Vama...

 

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja će, putujući po Srbiji, predstavljati klubove iz nižih liga. Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

 

Iz epizode u epizodu imamo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a 33. epizoda donesi priču o Fudbalskom klubu Šajkaš iz Kovilja koji je osnovan 1908. godine i tako spada u red najstarijih u našoj zemlji. Sada je Šajkaš član Vojvođanske lige – grupa Jug gde se bori za opstanak, ali je blizu tom cilju, a najveći uspeh kluba je igra u trećem rangu, odnosno Srpskoj ligi – grupa Vojvodina.

Klub nadomak Novog Sada je osoben po tom što gotovo 90 odsto igrača čine momci iz Kovilja, a funkcioniše uz pomoć lokalne samouprave i nekoliko sponzora i prijatelja kluba.

Infrastruktura je tu, ali kako kažu, nedostaje malo finansija kako bi se sve podiglo na mnogo ozbiljniji nivo. Provešće vas kroz trofejnu sobu Šajkaša i pokazati neke od memorabilija koje su pažljivo sakupljane tokom ovih 115 godina postojanja kluba.

Poslušajte zanimljivu priču koja datira iz dana osnivanja kluba i kako je zapravo došlo do imena Šajkaš, a sve kroz priču Stevana Veselinovića, kapitena ekipe. Ko su najveći rivali klubu iz Kovilja, selu u kom fudbal ima posebno mesto i tretman, kakvi su planovi kluba za naredne sezone.

 

 

Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading