DEBITANTSKA SEZONA ZAVRŠENA PEHAROM: Godina za pamćenje, fudbalski klub Mali Borak je šampion lige!

Autor:

Sport

30.05.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuju ih rivali iz višeg ranga sledeće takmičarske godine.

DEBITANTSKA SEZONA ZAVRŠENA PEHAROM: Godina za pamćenje, fudbalski klub Mali Borak je šampion lige!

Foto: FK Mali Borak

U okviru 13. kola Opštinske lige Lajkovac-Ljig-Mionica ekipa Mali Borak ugostila je sastav Stepanje, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 3:0.

Republika

Domaćin susreta je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije, Mali Borak je na dva kola pre kraja prvenstva imao pet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, jedan trijumf im je bio dovoljan da bi osigurali titulu prvaka. Sastav Stepanje je sa 15 osvojenih bodova bio na šestom mestu u ligi.

Na stadionu FK Dimitrije Tucović, na kojem ekipa Mali Borak igra svoje domaće mečeve, od prvog minuta je viđena ofanziva i kontrola utakmice od strane domaćeg sastava.

Uspevali su gosti da odbiju sve nalete protivnika, ali se na isteku 20. minuta "pojavio" Miodrag Filipović koji je uspe da zatrese mrežu rivala.

Primio je loptu Filipović na grudi, udaljenost od gola je bila nekih 20-tak metara, njegov volej udarac završio je iza leđa golmana Tomića, 1:0 za domaćina.

Situacija na terenu se posle prvog gola nije promenila, napadali su domaći igrači i hteli su da dođu do ubedljivije prednosti kako bi što pre osigurali sva tri boda, ali je postavka protivnika bila odlična. 

Pet minuta pred odlazak na odmor, Filipović je opet bio u glavnoj ulozi, ovoga puta je na asistenciju Rankovića postigao svoj drugi gol na meču, 2:0 za Mali Borak.

Od prvog minuta nastavka krenuo je silovito lider na tabeli i već u 52. minutu je u velikoj meri rešio pitanje pobednika meča.  Najmlađi član domaćeg tima, Stefan Ranković je iskoristio pas Jocića i uvećao je prednost na 3:0.

Nisu se tu zaustavili domaći igrači, nastavili su sa napadima i do kraja meča su još tri puta zatresli mrežu rivala.

Andrija Jocić je u razmaku od četiri minuta postigao dva gola, 5:0. Zatim je Boban Mijatović "sa kreča" uvećao na 6:0. Konačan rezultat postavljen je u 84. minutu kada je za goste počasni pogodak, iz slobodnjaka postigao Aleksandar Čolaković, 6:1.

Mali Borak - Stepanje 6:1 (2:0)

Mali Borak: Brkić, D. Mijatović, B. Mijatović, Ašković (od 53' D. Pavlović), Tomašević, B. Pavlović, Filipović, Ranković, N. Pavlović (od 53' Milovanović), Jocić, Antonijević

Stepanje: Tomić, Jovanović, Jevtić, N. Janković, Čolaković, V. Janković, Vasić, Todorović, Ranković, Sekulić, Lazarević

Ovim trijumfom FK Mali Borak je kolo pre kraja prvenstva postao prvak lige i u svojoj prvoj takmičarskoj godini od osnivanja već je izborio plasman u viši rang.

U sledećem, ujedno i poslednjem kolu za ovu sezonu, ekipa Mali Borak će gostovati timu Kolubara Gaj, dok će sastav Stepanja dočekati Babajić.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading