KOMŠIJSKI DERBI: Ko će se radovati u Radovanju? Domaćin traži prvi ovosezonski trijumf - gostima pobeda donosi borbu za titulu!

Autor: Vladimir vorih

Sport

21.05.2023

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se igra derbi, trenutno stanje na tabeli ne mora ništa da znači.

KOMŠIJSKI DERBI: Ko će se radovati u Radovanju? Domaćin traži prvi ovosezonski trijumf - gostima pobeda donosi borbu za titulu!

Foto: FK Omladinac Rakinac

Radovanje, naseljeno mesto u opštini Velika Plana u srpskoj istoriji poznato je po događaju koji se odigrao u noći između 13. i 14. jula 1817. godine kada je po naređenju Miloša Obrenovića, ubijen Karađorđe.

 

Danas, više od dva veka kasnije, klub koji nosi ime vožda Prvog srpskog ustanka, u derbiju 13. kola Opštinske lige Velika Plana, dočekuje Omladinac iz Rakinca koji se za razliku od sportskog kolektiva iz Radovanja, bori za vrh tabele, šampionsku ittulu i plasman u viši rang takmičenja, Podunavsku okružnu ligu.

Utakmice ovih klubova uvek su bile atraktivne, uzbudljive i "začinjene" velikim brojem golova. Stadion u Radovanju biće ispunjen do zadnjeg mesta i verujemo da će ljubitelji kvalitetnog fudbala uživati u komšijskom derbiju.

Gosti iz Rakinca u predstojeći duel ulaze kao drugoplasirana ekipa opštinskog ranga takmičenja. U prethodnih osam prvenstvenih duela Omladinac je zabeležio šest pobeda i po jedan remi i poraz i u ovom momentu imaju tri boda manje u odnosu na lidera, ali se mora istaći da imaju i utakmicu manje odigranu.

Sa druge strane, ekipa Karađorđa u aktuelnoj sezoni nije osetila slast pobede i sa svega četiri osvojena boda, nada se da upravo u komšijskom derbiju može ostvariti prvi ovosezonski trijumf.

Foto: FK Omladinac Rakinac

Sve je spremno za komšijski derbi

 

- Opštinska liga Velika Plana, 13. kolo:

Karađorđe (Radovanje) - Omladinac (Rakinac)

Stadion: FK KArađorđe u Radovanju

Datum: Nedelja, 21. maj

Početak: 17 časova

Što se tiče samog prvenstva ulazimo u fotofiniš. Ekipa Sloge iz Miloševca je slobodna u ovom kolu, dok drugi par ovog kola čine ekipa Jedinstva iz Krnjeva i Bresja Superior iz Bresja. Iz kola u kolo utakmice opštinske lige Velika Plana su sve uzbudljivije, na njima ima sve više ljubitelja fudbala. Svaka utakmica je na neki svoj način derbi za sebe, a poseta publike dokaz je da se i u nižim rangovima širom Srbije igra fudbal pun lepih poteza, driblinga, golova i iz ljubavi prema popularnoj "bubamari".

Uoči predstojećeg komšijskog derbija iz redova Omladinca su izjavili:

- Očekuje nas komšijski derbi sa ekipom Karađorđa, sa kojom imamo pozitivan skor u našu korist što se tiče igranja u gostima. Do sada smo pobedili na svim utakmicama na njihovom terenu. Naš plavo-beli brod plovi ka svom cilju da osvoji ono što se čeka punih šest godina i osećamo svi zajedno da je ovo naša godina, šampionska 2023. obojena u plavo-bele boje. Mi imamo viziju da ostvarimo svoju misiju. Svi zajedno za naš Omladinac. Pozivamo sve ljubitelje fudbala da u što većem broju dođu na stadion u Radovanju i da zajedno proslavimo još jednu pobedu.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading