NADVISIO I MILANA PAVKOVA: Snimak autogola postao viralan na društvenim mrežama - zbog njega ga i devojke opsedaju! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.05.2023

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neretko u sportu pojedine situacije iznedre svoje heroje, ili tragičare, ali je teško pronaći podatak da je autogol izazvao toliko pozitivnih reakcija, kao što je to slučaj sa mladim fudbalerom novobeogradskih Kelta.

NADVISIO I MILANA PAVKOVA: Snimak autogola postao viralan na društvenim mrežama - zbog njega ga i devojke opsedaju! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Privatna arhiva/Andrej Jovičić

Fudbalski klub Kelti privode kraju svoju prvu takmičarsku sezonu. Sportski kolektiv koji je osnovan prethodne 2022. godine, premijerni takmičarski meč odigrao je 20. avgusta u prvom takmičarskom kolu Međuopštinske lige Beograd - "grupa B", kada su sa zemunskim Zmaj Novim gradom remizirali rezultatom 1:1, a dva kola pre kraja aktuelne sezone zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli sa šest bodova zaostatka u odnosu na lidera Avalu 1939 iz Belog Potoka.

 

Klub je u prethodnih sedam prvenstvenih mečeva zabeležio isto toliko pobeda, ostvarivši i fantastičan gol koeficijent 36:8 i sa mnogo optimizma ulazi u poslednja dva takmičarska susreta u kojima će snage odmeriti sa vodećim klubovima, već pomenutom Avalom 1939, a "zavesu na ovosezonsko takmičenje spustiće" u duelu sa PKB-om iz Kovilova.

Prethodnih dana klub se našao u epicentru medijskih dešavanja zahvaljujući autogolu koji je postignut tokom meča 21. prvenstvenog koja u kojem su Kelti savladali ekipu Resnika rezultatom 4:3, a snimak pogotka u sopstvenu mrežu mladog fudbalera Andreja Jovičića postao je viralan na društvenim mrežama.

Portal "Republika.rs" imao je priliku da razgovara sa mladim talentovanim fudbalerom, a prvo smo želeli da ga srpska sportska javnost upozna kroz priču o igračkim počecima:

- Rođen sam 6. januara 2006. godine i već od četvrte trčim za "bubamarom". Nakon školice fudbala sa 12 godina života prelazim u ekipu 011 u kojoj sam prošao sve starosne kategorije i u kojoj sam sa 16 godina zaigrao za prvi tim - započeo je svoje izlaganje mladi fudbaler, a zatim dodao:

- Usledio je prelazak u redove Mladog proletera u kojem sam na debiju protiv Brava postigao i pogodak, a na polusezoni stižem u redove Kelta za koje sam do sada postigao tri pogotka, uz taj, već sada toliko pominjani autogol.

 

Svi koji su imali prilike da vide Jovičićem pogodak u sopstvenu mrežu, saglasni su sa činjenicom a je to možda jdan od lepših autogolova viđenih na našim fudbalskim terenima. Kako je do njega uopšte i došlo:

- U tom moemntu imali smo prednost protiv ekipe Resnika 3:1. Protivnički igrač je prebacio našeg golmana i lopta je krenula ka praznoj mreži. Uspeo sam da je stignem sa samoj gol liniji i u pokušaju da je izbacim u polje, nezgodno sam je zahvatio spoljnom stranom stopala i lopta je pogodila prečku, zatim stativu i odsela u mreži. Moram da naglasim da je teren bio izuzetno klizav zbog kiše koja je padala tokom čitavog toka utakmice i verovatno je i to uticalo da se navedena situacija zavši onako kako nisam želeo, ali sve to je deo fudbalske igre.

 

 

Kako su u klubu reagovali nakon svega:

- Zaista su svi reagovali na najbolji mogući način i hvala im na tome. Trener mi je uputio reči podrške istakavši da su sve to stvari koje se u fudbalu dešavaju i da sam učinio sve što sam u datom trenutku mogao. I igrači su mi takođe pružili maksimalnu podršku uz komentar da sve navedeno može predstavljati samo dobro iskustvo. Hvala Bogu pa samo navedeni susret ipak na kraju rešili u svoju korist rezultatom 4:3 - istakao je Andrej, a zatim posebno naglasio:

- Taj autogol gotovo da je i bio zaboravljen sve do trenutka kada ga je admin zvanične klupske stranice objavio. Tada je sve počel oda se širi prevashodno i mojim školskim drugovima koji su bili oduševljeni snimkom, kačila ga po društvenim mrežama, komentarisali i šerovali, ali zaista moram istaći da je sve to meni zaista super. Moram posebno ovom prilikom da se zahvalim svom društvu u školi koji redovno prate sve moje utakmice i dele po društvenim mrežama sve ono što se objavi o meni.

Popularnost mladog fudbalera preko noći je dosegla neviđene razmere, što je dovelo i do velikog broja poruka od devojaka koje mu stižu:

- Zaista mi dosta devojaka piše. Imam čak i bračnih ponuda - kroz smeh je otkrio tajnu Andrej.

Zanimljivo je čuti i kakvi su lični, ali i klupski planovi:

- Kelti su zaista jedan organizovani fudbalski kolektiv i voleo bih da ostanem deo ovog kluba i naredne sezone. Ipak, nakon završetka sezone sigurno će uslediti razgovori sa svim fudbalerima. Treba videti ko će ostati, a ko napustiti klub i tek onda će se sve znati, mada ponavljam da bih voleo da i naredne sezone nosim dres kluba koji zasigurno zaslužuje takmičenje u okviru Prve beogradske lige - "grupa A". Tokom prvog dela sezone nisu ostvareni najbolji rezultati usled nedostatka igrača, ali je nakon zimske pauze sve krenulo na bolje, što i rezultati pokazuju.

Za kraj morali smo da pitamo Andreja, da li u predstojećim godinama ovakav autogol možemo očekivati u finalu Lige šampiona, možda baš u dresu beogradskih Kelta:

- Bilo bi sjajno stići do tog nivoa, ali se nadam da bih u sličnoj situaciji naredni put mnogo bolje reagovao. Sada već imam isksutva i znam šta i kao treba učiniti - zaključio je Andrej Jovičić talentovani fudbaler mladog prestoničkog kluba koji tek krči put na mapi beogradskog fudbala.

Još je neophodno i napomenuti da je Andrej tokom prethodnog vikenda, u trijumfu svoje ekipe nad Svetim Stefanom rezultatom 12:0, učestvovao sa dva pogotka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Kokun

16.05.2023 17:29

Definitivno jedan od lepših pogodaka u sopstvenu mrežu. Puna podrška Andreju i Keltima u ostatku sezone.

011

16.05.2023 18:14

Stvarno si ga dao , svaka čast. Šteta samo štoje autogol