TIM IZ JELENCA DRŽI KORAK SA LIDEROM: Putnika u viši rang će po svemu viđenom odlučiti direktan duel!

Autor:

Sport

12.05.2023

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspeli su gosti da savladaju neugodnog domaćina u drugom poluvremenu.

TIM IZ JELENCA DRŽI KORAK SA LIDEROM: Putnika u viši rang će po svemu viđenom odlučiti direktan duel!

Foto: FK Mladost Jelenac

U okviru 16. kola Međuopštinske lige Aranđelovac-Topola ekipa Venčani ugostila je sastav Mladosti iz Jelenca, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 4:0.

Republika

Ekipa Mladosti je u ovaj duel ušla sa 30 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za drugu poziciju, samo bod više je imao lider na tabeli, dok je tim Venčani sa 20 bodova bio na deobi sedmog mesta u ligi. 

Po prijatnom vremenu i dobro pripremljenom terenu viđena je prava takmičarska utakmica u kojoj je domaći tim "pokazao zube" gostima iz vrha tabele.

Tokom prvih 45 minuta igre gotovo da nije bilo ozbiljnijih prilika na obe strane, igralo se dosta oprezno, bez previše rizika u igri.

Najozbiljniju priliku domaći igrači imali su kada je Stefan Milošević glavom uputio udarac ka golu Glišića. Fudbaleri Mladosti su svoju izglednu šansu za prelazak u vođstvo imali preko Stankovića, koji se nije najbolje snašao u petercu protivnika.

Drugi deo susreta su dosta dobro otvorili gostujući igrači i već posle tri minuta igre stigli su do vođstva. Todorović je dodao loptu do Stankovića, on je šalje do Nemanje Tutanovića koji je sa 16 metara šalje uz stativu golmana Anđelkovića, 1:0 za Mladost.

Od prvog datog gola, stvari na terenu su dosta bolje izgledale za goste. U 64. minutu Srećković odlično spaja sa golom Staleta Dobrosavljevića koji sa nekih sedam metara matira svog bivšeg saigrača iz Međulužja, 2:0 za goste.

Samo minut kasnije od drugog gola, Nenad Lakićević, igrač domaćih je dobio direktan crveni karton, Venčani ostaju sa 10 fudbalera u polju.

Opustili su se gosti posle brojčane nadmoći i to su umalo kaznili domaći igrači, zicer sa nekih pet metara uspeo je da odbrani Glišić i tako je sprečio da se protivnik vrati u utakmicu.

U 82. minutu Srećković je nakon solo prodora poslao loptu u mrežu protivnika, 3:0.

Samo tri minuta kasnije, Nikola Milovanović se nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru domaćih najbolje snalazi i šalje loptu u gol za konačnih 4:0.

Venčani - Mladost (Jelenac) 0:4 (0:0)

Venčani: Anđelković, Stefanović, Nikitović, Matejić, Antonijević, Krstić, Jaranović, Đorđević, Milošević, Lakićević, Jović

Mladost: Glišić, Milovanović, Jovanović, Blagojević, Spasić, Stanković (od 74' Nikolić), Dobrosavljević, Todorović, Janković, Tutunović, Srećković

Iz redova Mladosti su posle meča poručili:

- Moramo da pohvalimo sve naše momke za trud i zalaganje, a posebno Jankovića koji je fenomenalno pokrio poziciju štopera i bez greške odigrao utakmicu. Spasić se vratio posle duže pauze na teren i pokazao je da je stub odbrane našeg kluba zajedno sa Srećkovićem. Idemo jako dalje i u nove pobede, sledeća tri boda jurimo kod kuće. 

U sledećem kolu Mladost dočekuje sastav Gornje Trnave 1938, dok ekipa Venčani opet igra pred svojim navijačima, ali ovoga puta protiv tima Kalipolja iz Žabara.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading