ZA NJEGA JE SEZONA OKONČANA: Sledi oporavak, a zatim i pripreme za borbu u fudbalskoj eliti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.05.2023

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

IStorijski uspeh u senci povrede...

ZA NJEGA JE SEZONA OKONČANA: Sledi oporavak, a zatim i pripreme za borbu u fudbalskoj eliti!

Foto: Starsport

Šesti dan meseca maja 2023. godine zauvek će zlatnim slovima biti upisan u analima FK Železničar iz Pančeva, ali i sporta u gradu na obalama Tamiša.

 

Po prvi put u istoriji Pančevo je dobilo člana elitnog ranga srpskog klupskog fudbalskog takmičenja i od naredne sezone najbolji fudbalski klubovi ove zemlje dolaziće na stadion Sportskog centra "Mladost" u borbi za superligaške bodove.

U susretu 4. kola plej-ofa Prve lige Srbije popularna "dizelka" je na stadionu "kraj Studenjaka" savaldala novobeogradski Radnički rezultatom 3:0 čime je i teoretski obezbeđen plasman u Super ligu Srbije za sezonu 2023/24.

Na navedenom susretu Pančevci su bili lišeni usluga napadača Đorđa Šušnjara koji je u prethodnom duelu protiv sremskomitrovačkog prvoligaša zadobio naprsnuće jagodične kosti. Do povrede je došlo u uvodnim trenucima navedenog susreta, ali i pored toga Šušnjar je na terenu proveo svih 45 minuta.

Foto: FK Železničar Pančevo

Đorđe Šušnjar nakon operacije

 

Da podsetimo, Đođe Šušnjar je tokom zimske pauze iz redova užičke GFK Slobode stigao u Pančevo, a tokom prolećnog dela sezone u dresu novog kluba nastupio je 11 puta i bio strelac tri pogotka, ali su sva tri bila od izuzetnog značaja s obzirom da je svaki od njih direktno uticao na osvajanje bodova. Pogotkom u 80. minutu susreta 22. kola doneo je svojoj ekipi pobedu protiv novobeogradskog Radničkog, dok je u duelima protiv OFK Vršca i RFK Grafičara omogučio "dizelki" da stigne do jednog boda.

U međuvremenu Šušnjar je operisan i sledi mu pauza tako da se u aktuelnoj sezoni neće vraćati na teren, ali će biti potpuno spreman za start priprema za istorijsku, prvu superligašku sezonu.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading