TITULA JE VEĆ OBEZBEĐENA: Sve misli su usmerene ka borbi za kup trofej koji se čeka četvrt veka!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.05.2023

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon uspeha u prvenstvu, klub očekuje slično ostvarenje i u drugom ovosezonskom takmičenju.

TITULA JE VEĆ OBEZBEĐENA: Sve misli su usmerene ka borbi za kup trofej koji se čeka četvrt veka!

Foto: FK PKB Padinska skela

Pobedama u dve prethodne runde nad GSP Polet Dorćolom (1:0) i Barajvom (2:0), fudbaleri PKB-a iz Padinske Skele praktično su obezbedili šampionsku titulu u ovosezonskoj Beogradskoj zoni i plasman u viši rang takmičenja Srpsku ligu Beograd.

 

Apetiti popularnih "mlekara" tu se ne završavaju. Sastav iz Padinske Skele svakako želi da ostvari zapaženi rezultat i u Kup takmičenju pod ingerencijom Fudbalskog saveza Beograda, gde su stigli do polufinalne runde. U dosadašnjem delu takmičenja eliminisali su obrenovački Radnički (3:0), Hajduk sa Liona (2:2 - 6:5) i Zvezdaru (1:1 - 6:5) i sa punim pravom se nadaju da mogu iznenaditi još jednog srpskoligaša u borbi za veliko finale.

Sa druge strane, ekipa BASK TEK-a je nakon serije od pet utakmica u okviru beogradske grupe srpskoligaškog karavana u kojima nije ostvaren trijumf (Zvezdara 1:1, Teleoptik 2:2, Ušće 0:1, Prva Iskra 1:1, Brodarac 1:1), prethodnog vikenda slavila na svom terenu protiv Kumodraškog Torlaka rezultatom 3:2 i na krilima navedenog ostvarenja, nada se i uspehu protiv tima sa kojim će naredne sezone vojevati i bitke za srpskoligaške bodove.

BASK TEK je na putu do polufinala odigrao svega dva susreta, s obzirom da su bili slobodni u prvoj takmičarskoj rundi. Do duela sa "mlekarima" ekipa sa Careve ćuprij je eliminisala Torlak (4:0) i Sinđelić (2:0) i jasno je da kao uesnici višeg ranga takmičenja u predstojeći duel ulaze kao favoriti.

 

 

- Kup Fudbalskog saveza Beograda, polufinale:

BASK TEK (Beograd) - PKB (Padinska Skela)

Stadion: FK BASK na Carevoj ćupriji

Datum: Sreda, 10. maj

Početak: 16.30 časova

Pobednik meča na Carevoj ćupriji sastaće se u velikom finalu sa ekipom Zemuna koja je prethodne srede savladala BSK Borču rezultatom 2:1.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading