ĆURANI SLAVE: Prošla je puna decenija od najvećeg klupskog uspeha - sećanja i dalje ne blede!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.05.2023

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao da je juče bilo, a protekla je puna decenija...

ĆURANI SLAVE: Prošla je puna decenija od najvećeg klupskog uspeha - sećanja i dalje ne blede!

Foto: GFK Jagodina

Fudbaleri GFK Jagodine u aktulenoj sezoni takmiče se u okviru Srpske lige Istok i pet kola pre kraja šampionata nalaze se na devetoj poziciji sa skorom od deset pobeda, četiri remija i 11 poraza i ukupno 34 osvojena boda.

 

I pored činjenice da opstanak još uvek teoretski nije obezbeđen, popularni "ćurani" ne bi trebali da imaju bilo kakvih problema u finišu srpskoligaških borbi, a istovremeno klub se priseća najvećeg uspeha koji je zabeležen u sezoni 2012/13.

Navedene sezone ekipa je stigla do svog prvog i za sada jedinog klupskog trofeja. U okviru Kupa Srbije Jagodinci su na putu do velikog finala eliminisali Bežaniju (2:0), Novi Sad (1:0), Rad (1:0) i ivanjički Javor (4:1, 0:1), da bi se u direktnoj borbi za opstanak sastali sa novosadskom Vojvodinom.

Finalni susret odigran je 8. maja 2013. godine na stadionu u Humskoj ulici. Meč je pratilo oko 15.000 ljubitelja fudbala, a pobedonosni pogodak postigao je Milan Đurić u 15. minutu susreta.

Foto: GFK Jagodina

"Ćurani" na stadionu u Humskoj ulici

 

- Kup Srbije, finale:

Jagodina (Jagodina) - Vojodina (Novi Sad) 1:0 (1:0)

Stadion: FK Partizan

Gledalaca: 15.000

Sudija: Milorad Mažić

Strelac: M. Đurić u 15. minutu

Treba napomenuti da su isti rivali bili i učesnici finalne borbe kup takmičenja i u narednoj 2013/14 sezoni, ali je tada klub iz "srpske Atine" slavio rezltatom 2:0.

Nakon navedene 2012/13 sezone, ekipa Jagodine je još dve sezone bila deo srpske klupske fudbalske elite, a zatim je usledio potpuni ponor i klub iz grada na obalama reke Belice završio je u Drugoj gradskoj ligi Jagodine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading