NA OVO SE ČEKALO DVE I PO DECENIJE: Dušan Basta se vraća u klub u kojem je načinio prve fudbalske korake! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.05.2023

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo j vreme za povratak na mesto odakle je sve krenulo...

NA OVO SE ČEKALO DVE I PO DECENIJE: Dušan Basta se vraća u klub u kojem je načinio prve fudbalske korake! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

U dresu Crvene zvezde je osvojio sve domaće trofej, u dresu nacionalne reprezentacije Srbije i Crne Gore bio je učesnik Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine, a leta 2008. preselio se na Apeninsko poluostrvo gde je nastupao do kraja profesionalne karijere.

 

Čini se da je došlo vreme da se Dušan Basta vrati na mesto sa kojeg je i krenuo u fudbalski svet i posetio je ekipu PKB-a iz Padinske Skele u kojem je načinio i prve korake na zelenom tepihu. 

Verovatno široki sportski auditorijum i ne zna da je proslavljeni fudbaler svoje "druženje sa bubamarom" započeo sa osam godina upravo u sportskom kolektivu iz Padinske Skele. Punih pet godina bio je deo PKB-a, zatim se seli na beogradsku "Marakanu" i dalji profesionalni put je dobro poznat.

Na veliku radost svih u ekipi koja je trenutni lider Beogradske zone i koja će najverovatnije od naredne jeseni krenuti i u žetvu bodova u beogradskoj grupi srpskoligaškog karavana, Basta je posetio svoj prvi klub i kako se nezvanično saznaje uskoro ga možemo i očekivati u opremi ovog kluba na zelenom tepihu. Naime, postoji velika mogućnost da će Dušan Basta pojčati veteransku selekciju PKB-a.

Foto: FK PKB Padinska skela

Dušan Basta u PKB-u iz Padinske Skele

 

- Dušan Basta:

Datum rođenja: 18. avgust 1984. godine

Mesto rođenja: Beograd

Igračka karijera: PKB (Padinska Skela), Crvena zvezda (Beograd), Jedinstvo (Ub), Udineze (Italija), Leće (italija), Lacio (Italija)

Trofeji: Šampion SR Jugoslavije - 1 (Crvena zvezda 200/01); Šampion Srbije - 3 (Crvena zvezda 2003/04, 2005/06, 2006/07); Kup Jugoslavije - 1 (Crvena zvezda 2002); Kup Srbije - 2 (Crvena zvezda 2004, 2006), Kup Italije - 1 (Lacio 2019), Superkup Italije - 1 (Lacio 2018)

Reprezentacija: Srbija i Crna Gora (2 utakmice / 0 golova); Srbija (16 utakmica / 2 gola)

 

U svakom slučaju, prisustvo ovakvog fudbalera u mnogome će značiti svima u Padinskoj Skeli, a nekin novim, mladim igračima ostaje da svaki trenutak pored Dušana Baste iskoriste da "ukradu" zanje koje je svakako nemerljivo.

Da podsetimo, kada je reč o aktuelnom trenutku PKB-a, klub drži lidersku poziciju na tabeli beogradskog zonskog takmičenja sa četiri boda više u odnosu na drugoplasirani GSP Polet Dorćol i pet kola pre kraja takmičenja sa velikom sigurnošću se može reći da će se popularni "mlekari" od naredne jeseni naći u rangu u kojem su se poslednji put takmičili u sezoni 2012/13.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading