NA KRILIMA MIJAILOVIĆA: Bajinobaštani skupo prodali kožu - Borac 1926 minimalcem ostao u trci za viši rang takmičenja! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

08.05.2023

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika borba viđena je na stadionu "Miloš Milutinović".

NA KRILIMA MIJAILOVIĆA: Bajinobaštani skupo prodali kožu - Borac 1926 minimalcem ostao u trci za viši rang takmičenja! (FOTO GALERIJA)

Foto: Goran Pavlović

U okviru 25. kola Srpske lige Zapad, čačanske "zebre" teškom kukom stigle su do važnih bodova u Bajinoj Bašti.

 

Kao i sve sportske priredbe koje su održane prethodnog vikenda, duel u Bajinoj Bašti počeo je minutom ćutanja na sve stradale u masakrima koji su potresli Srbiju.

Pred punim tribinama stadiona "Miloš Milutinović" u Bajinoj Bašti pravu prvenstvenu utakmicu odigrali su domaća Sloga i Borac 1926 iz Čačka

Očekivalo se da će gosti, definitivno mirnije glave, ući u ovaj duel i kao favorit bez imalo problema u ranoj fazi susreta obezbediti neminovnu pobedu međutim, i pored svih problema kroz koji klub u Bajinoj Bašti prolazi, igrači su uspeli da ostave srce na terenu, protivniku zadaju velike muke  i pokažu se kao dostojan protivnik. 

Tokom prvog poluvremena višena je izjednačena igra u kojoj je domaćin prvi pripretio. Igrao se 20. minut kada je Tešić na asistenciju Đorđevića uputio udarac, ali je lopta završila u sigurnim rukama golmana Borca, Žunića. Nakon toga sledi kontranapad gostiju koji nakon kornera preko kapitena Miloševića šutem sa velike udaljenosti pokušavaju da ostvare rezultatsku prednost. 

Nešto kasnije beležimo i dve šanse Bajinobaštana. Najpre je Đorđević poslao loptu Filipoviću koji se našao u izglednoj prilici, dok se nakon toga Tešić našao u jako teškoj poziciji za šut na prazan gol kada je čuvar mreže gostiju napustio svoje polje odbrane. Međutim, lopta je završila pored gola nakon obe akcije.

U samom finišu prvog dela igre veđena je velika greša domaćih fudbalera koji su Čačanima loptu "servirali kao na tacni", a mrežu Golubovića zatresao je Mijailović. Igrao se 44. minut.

 

Već u prvom minutu nastavka igre nepropisno je u povoljnoj poziciji zaustavljen Veselinović, a Filipović iz slobodnog udarce trese mrežu Žunića za erupciju oduševljnja na tribinama.

Na trenutak je vratila nada da u ovom susretu domaćin može da napravi "čudo" te su fudbaleri Sloge, vođeni gromoglasnim navijanjem sa tribinama,  došli u još nekoliko dobrih šansi  preko Đorđevića i Mitrovića ali bez uspeha.

U 70. minutu viđena je tečna akcija gostujućeg sastava. Lopta je išla od noge, do noge, a nakon asistencije glavom ka Mijailovićum njemu je ostao lakši deo zadatka da loptu sprovede u mrežu za novu rezultatsku prednost i ispostaviće se trijumf kojim Borac 1926 ostaje u trci za prvu poziciju na tabeli i plasman u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

- Srpska liga Zapad, 25. kolo:

Sloga (Bajina Bašta) - Borac 1926 (Čačak) 1:2 (0:1)

Stadion: "Miloš Milutinović", Bajina Bašta

Strelci: Filipović u 46. minutu za Slogu; Mijailović u 44. i 70. minutu za Borac 1926

Sloga (Bajina Bašta): Golubović, Radenović, Novaković, Mitrović, Veselinović, Đorđević,  Arsić, Gudurić, Ilić, Filipović, Tešić. Igrali su još: Nikolić, Dželebdžić, Savić, Milosavljević. 

Borac 1926 (Čačak): Žunić, Pantić, Vujičić, Baždarević, Todosijević, Mijailović, M. Marković, Kovačević, Grbović, Milošević, Đokić. Igrali su još: Kuveljić, Đorđilović, Krstić, V. Marković

Naredne subote fudbaleri Borca na svom terenu dočekaće Slogu iz Požege, dok će se Sloga iz Bajine Bašte zaputiti u Priboj gde će ih dočekati fudbaleri FAP-a. 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading