POTPUNI SUNOVRAT: "Čivijaši" se gostili u prestonici! Hoće li se nakon pola veka na Banjici igrati srpskoligaški fudbal? (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.04.2023

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostala je još samo teorija.

POTPUNI SUNOVRAT: "Čivijaši" se gostili u prestonici! Hoće li se nakon pola veka na Banjici igrati srpskoligaški fudbal? (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Rad

Još pet prvenstvenih mečeva ostalo je do kraja ovosezonske Prve lige Srbije, a čini se da je i dalje mnogo nepoznanica kada je plej-aut takmičenje u pitanju.

 

Međutim, neke stvari se već sada mogu smatrati izvesnim. U igri je još 15 bodova do kraja takmičenja, i ekipama čajetinskog Zlatibora i beogradskog Rada samo je ostala teorija u borbi za opstanak.

U vanrednom 32. prvenstvenom kolu, odnosno drugoj rundi plej-aut faze, "građevinari" su na svom stadionu "Kralj Petar I" ugostili šabačku Mačvu u susretu koji je predstavljao "hvatanje poslednjeg voza" na koloseku opstanka.

Tokom prvog perioda igre viđena je ravnopravna igra tokom koje su oba tima imala svoje prilike, ali promene rezultata nije bilo.

Nastavak susreta otvoren je nekolicinom šansi koje su stvorili Šapčani i koje su bile samo uvertira u ono što će se dogoditi na isteku punog sata igre. 

 

Pitanje pobednika rešeno je u svega šezdesetak sekundi. Mrežu golmana Novića prvo je preciznim volej udarcem pogodio Martin Novaković nakon akcije po levoj strani terena, da bi prednost duplirao Petar Ristić iskoristivši grešku odbrane "građevinara", čime je pitanj pobednika bilo i rešeno.

Do kraja susreta, u nadoknadi vremena Veljko Jovanović je uspeo da matira Filipa Samurovića, ali bila to slaba uteha za banjičku ekipu koja će, očigledno, nakon pola veka morati da krene u borbu za bodove u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

 

- Prva liga Srbije - plej-aut, 2. kolo:

Rad (Beograd) - Mačva (Šabac) 1:2 (0:0)

Stadion: "Kralj Petar I"

Gledalaca: 150

Sudija: Aleksandar Vukadinović (Niš)

Strelci: V. Jovanović u 90. minutu za Rad; M. Novaković u 67. i P. Ristić u 69. minutu za Mačvu

Žuti kartoni: Đ. Jovanović (Rad), M. Jovović (Mačva)

Rad (Beograd): Nović, Mitrović, Janković, Đ. Jovanović, Zonjić, Gašić (Markišić), Mihajlović, Živojinović, Mladenović (Krepaldi), Arsić (Ratković), V. Jovanović.

Mačva (Šabac): Samurović, Popović, Jevtić, Ristivojević, Savković, Vraštanović (Bašić), Belić (Panić), Novaković, Branković (Jovović), Ristić (Nikolić), Radunović.

U narednom kolu ekipa Rada gostuje na gradskom stadionu u Vršcu i u slučaju novog neuspeha i teoretski može postati novi srpskoligaš. Mačva na svom terenu u Šapcu dočekuje Loznicu i navedeni susret će predstavljati možda i derbi naredne runde nakon kojeg će mnogo toga biti jasnije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading