STARTERI "RAZOČARALI" PUBLIKU: Rezervisti uneli svežinu, pogađali i opravdali epitet derbija! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.04.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Rudara nastavlja put ka višem rangu.

STARTERI "RAZOČARALI" PUBLIKU: Rezervisti uneli svežinu, pogađali i opravdali epitet derbija! (VIDEO)

Foto: FK Rudar Plažane

U okviru 18. kola Međuopštinske lige Jug igran je po mnogima derbi prvenstva, a sigurno derbi vikenda između prvoplasiranog sastava Rudara i prvog pratioca, Kolonije. Prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 3:2.

Republika

Klasično odmeravanja snaga u derbi mečevima je na ovom susretu viđeno gotovo tokom celog prvog poluvremena. Takođe, na mečevima Rudara obično prvi deo igre protekne bez većih uzbuđenja, pa je tako bilo i ovoga puta.

Oba trenera su u prvom poluvremenu izvršila po jednu izmenu, ali promene na semaforu nije bilo. Jedini podaci zabeležni u sudijskoj belšci su dva žuta kartona, oba na strani gostujućeg tima.

I u drugom poluvremenu igralo se jako tvrdo, bez nekih ozbiljnijih prilika, sa dosta prekida i seckanja igre.

U 51. minutu posle odlično izvedenog udarca iz ugla loptu u gol Kolonije smešta Igor Sretenović, 1:0 za Rudar.

Samo šest minuta kasnije, pravim "projektilom" David Rajčić povećava prednost domaćina na 2:0.

Iskoristili su gosti grešku u poslednjoj liniji Rudara i u 63. minutu je rezervista Živaljević poslao loptu u mrežu Milutinovića, 2:1.

Ofanzivna igra na obe strane ubrzo je rezultirala novim polaskom sa centra. Kristijan Savić je u 68. minutu odlično reagovao na ubačenu loptu u kaznenom prostoru Kolonije, 3:1.

Posle sedam minuta delimično su se vratili gosti u meč. Glavni sudija, Radoslav Čolić je dosudio kazneni udarac sa 11 metara za Koloniju. Siguran egzekutor bio je Živaljević koji je svojim drugim golom na utakmici postavio rezultat na 3:2.

Sve dileme oko konačnog rezultat ovog meča otklonio je još jedan rezervista, ovoga puta u dresu domaćina. Dušan Tanić je udarcem sa nekih 17-18 metara povisio prednost Rudara na konačnih 4:2.

Upravo je ulazak Tanića pred sam kraj prvog poluvremena u velikoj meri doprineo boljoj igri domaćina.

 

 

Rudar (Plažane) - Kolonija 4:2 (0:0)

Rudar: S. Milutinović, Radenović, Sretenović, D. Stanojević, Rakić, S. Milutinović, Rajčić, Savić, Ivanović (od 60' Salkić), L. Stanojević, Stanisavljević (od 40' Tanić)

Kolonija: N. Milojević, Radovanović, Ma. Simić, V. Simić (od 69' Damjanović), Marković, Ne. Milojević (od 69' Mijović), Grujić, Petrović (od 51' Zafirović), Vulić, Bogdanović, Mi. Simić (od 35' Živaljević)

Pred oko 150 gledalaca viđena je odlična utakmica koja je u drugom poluvremenu "prikazala" čak šest golova. Rudar nastavlja svoj put ka višem rangu, dok ekipi Kolonije predstoji borba za drugo mesto koje vodi u baraž.

U sledećem kolu Rudar gostuje ekipi Šumadije iz Trešnjevice, dok će sastav Kolonije dočekati Omladinac iz Šaludovca.

BONUS VIDEO: 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading