KAD ĐAVOLI SLAVE: Južnoamerička atmosfera na Karaburmi! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.03.2023

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gorelo je igralište u MArijane Gregoran.

KAD ĐAVOLI SLAVE: Južnoamerička atmosfera na Karaburmi! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Beograd Karaburma

Fudbaleri Beograda sa Karaburme u subotu 25. marta odigrali su prvenstveni duel 16. kola Prve beogradske lige - "grupa A" protiv Busija iz Zemuna. Meč je okončan podelom bodova rezultatom 1:1, ali je ipak protekao u slavljeničkoj atmosferi.

 

Naime,, tokom navedenog prvenstvenog susreta, navijačka grupa kluba iz Ulice Marijane Gregoran, popularni "Đavoli" proslavili su dve decenije postojanja. Veliki broj pristalica crveno-plavih boja okupio se na igralištu i slobodno se može reći da je viđena pava južnoamerička atmosfera kojom je po ko zna koji put potvrđeno da klub velike tradicije zaslužuje i znatno viši rang takmičenja u okviru beogradskog fudbala.

 

 

- Istorijat:

Fudbalski klub Beograd osnovan je davne 1929. godine. Do polovine devedesetih godina XX veka nisu imali značajniju ulogu u domaćem fudbalu, da bi u sezoni 1996/97 ušli u Drugu saveznu ligu tadašnje SR Jugoslavije. Kriz drugi stepen takmičenja 2000. godine su ostvarili istorijski rezultat. Plasirali su se u elitni rang jugoslovenskog fudbala, ali u konkurenciji najboljih klubova nikada nisu zaigrali s obzirom da su svoje mesto ustupili smederevskom Sartidu koji je te godine trebao da ispadne iz elite.

Od 2004. godine klub se takmičio u srpskoligaškoj konkurenciji, ali je usled teške finansijske situacije klub od sezone 2012/13, kada nije preregistrovan, ne učestvuje u takmičenjima. 

Pred takmičarsku sezonu 2020/21 dolazi do fuzije sa ekipom Poštara 1930, formirana je ekipa Beograda 1929 koja je na veliko zadovoljstvo ljubitelja fudbala ponovo krenula u osvajanje bodova.

 

- Sezona 2022/23:

Kada je reč o aktuelnoj sezoni, klub iz Marijane Gregoran se takmiči u okviru Prve beogradske lige - "grupa A". Nakon 16 prvenstvenih mečeva ekipa sa skorom od četiri pobede, isto toliko remija i osam poraza i 16 osovjenih bodova zauzima devetu poziciju na tabeli, ali svakako svi u klubu se nadaju da će ekipa u dogledno vreme krenuti uzlaznom linijom i vratiti stari sjaj koji ih je krasio krajem prethodnog i početkom novog milenijuma.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading