IMENJACI PODELILI BODOVE: Bajinobaštani iznenadili favorita - nakon rovovske borbe, gosti slave golmana Golubovića! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

25.03.2023

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imenjaci iz Požege i Bajine Bašte odigrali su susret kojeg se ne bi postidele ni ekipe viših rangova takmičenja.

IMENJACI PODELILI BODOVE: Bajinobaštani iznenadili favorita - nakon rovovske borbe, gosti slave golmana Golubovića! (FOTO GALERIJA)

Foto: Milovan Tešić

U epicentru fudbalskih zbivanja zapadne grupe srpskoligaškog karavana našla se Požega u kojoj su se, u okviru 18. prvenstvenog kola, sastale ekipe domaće Sloge i imenjaka iz Bajine Bašte.

 

Prethodnog vikenda, današnji domaćin je poražen u duelu sa liderom šampionata, ekipom Smedereva 1924 rezultatom 2:1, dok su momci sa stadiona "Miloš Milutinović" sa ubedljivih 3:0 savladali favorita iz Ljubića, što je prouzrokovalo da u različitom raspoloženju dočekaju današnji susret.

Rivali su u meč ušli "otovrenog garda", željni dokazivanja i sa jasnom namerom da upišu tri boda, što je pored uzbuđenja dovelo i do velike napetosti na travnatom tepihu Gradskog stadiona.

Na opšte iznenađenje svih prisutnih, Bajinobaštani, koji se nalaze u donjem delu tabele i pred kojima je borba za očuvanje statusa srpskoligaša, isprsili su se pred favorizovanim domaćinom i od samog starta su zaigrali ofanzivno sa jasnom namerom da ugroze gol ekipe koja je do prethodnog kola figurirala kao potencijalni kandidat za plasman u viši rang takmičenja. 

 

Ipak, domaćin je uspeo da amortizuje atake momaka u crvenoj sportskoj opremi, ali istovremeno ni oni nisu uspevali da pronađu "ključ za bajinobaštansku bravu".

U konstalaciji snaga kakva je danas vladala na Gradskom stadionu, jasno je da su čuavari mreža bili ključni aktieri utakmice, ali se mora istaći da golman gostiju Dejan Golubović može i mora poneti epitet najboljeg igrača, posebno ukoliko se uzme u obzir bravurozna intervencija pred sam kraj susreta kojom je svojoj ekipi sačuvao zasluženi bod.

- Srpska liga Zapad, 18. kolo:

Sloga (Požega) - Sloga (Bajina Bašta) 0:0

Stadion: Gradski stadion

Sloga (Požega): Radić, Božić, Milunović, Stamenić, Krsmanović, Nikolić, Bukvić, Jakovljević, Vranić, Gogić, Lazarević. Igrali su još: Jelić, Vasiljević, Ivljanin, Bogdanović. 

Sloga (Bajina Bašta): Golubović, Novaković, Gudurić, Arsić, Mitrović, Radojević, Živanović, Ilić, P. Milosavljević, M.Milosavljević, Tešić. Igrali su još: Veselinović, Đorđević, Nikolić.

Po okončanju susreta svoje utiske za portal "Republika.rs" sumirali su fudbaler ekipe iz požege Marko Božić, kao i Lazar Živanović koji je ponikao u orpemi bajinobaštanske Sloge.

- Utakmica je bila puna ritma i borbe, ekipa iz Bajine Bašte se pokazala kao veoma tvrd protivnik kao sto smo znali pre utakmice, ekipa koja ima jako kvalitetne pojedince. Prvo poluvreme imali su šansu drugo poluvreme smo mi imali dve dobre šanse ali na kraju moje mišljenje je da je rezultat realan. Ekipi iz Bašte želim opstanak u ligi i sve najbolje do kraja. Što se tiče sledeće utakmice dočekujemo komšije iz Čačla. Biće slična utakmica kao danas, ali idemo na tri boda pred našom publikom - izjavio je prvotimac Sloge iz Požege. 

 

- Utakmica je bila neizvesna do samog kraja. Potrudili smo se i odradili posao koji nam je šef zadao. Na početku smo se malo više podredili odbrani, držali nulu i želeli da dodjemo iz kontre do nekog gola a na kraju smo i jurili neki rezultat da pobedimo ali sve u svemu, mislim da je utakmica bila sasvim izjednačena i da je 0:0 sasvim realan rezultat - istakao je Lazar Živanović, a zatim je posebno apostrofirao svog kolegu iz tima:

- Golman Golubović je stub ekipe i pre svega najiskusniji igrač. Svaka mu čast, spasio nas je i maltene doneo ovaj jedan bod koji nam i te kako znači. Uvek znači kada je on na golu i nema tu šta puno da se priča. Dočekujemo Takovo sledeći vikend i nadam se uspešnom rezultatu pogotvo jer igramo kod kuće. Takovo je jedna veoma tvrda ekipa, ali mislim da ako mi budemo oni pravi i ako pokažemo ono što smo pokazali i u ove tri prethodne utakmice, da ćemo ostvariti dobar rezultat i nastaviti borbu za opstanak - pod utiskom je bio Živanović. 

Na kraju treba istaći da su navijači koji su prisustvovali današnjem susretu, mogli biti zadovoljni prikazanom fudbalskom predstavom, ali i razočarani ostvarenjem svojih ljubimaca koji i ovoga puta nisu uspeli da stignu do celog plena.

U narednom 19. kolu Bajinobaštani dočekuju gornjomilanovački Takovo, dok će ekipa iz Požege ponovo biti domaćin, a ovoga puta će dočekati Polet iz Ljubića.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading