POMORAVLJE SLAVI: Jedinstvo iz Mijatovca proslavlja svoj 77. rođendan! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.03.2023

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoravski okrug slavi.

POMORAVLJE SLAVI: Jedinstvo iz Mijatovca proslavlja svoj 77. rođendan! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Jedinstvo Mijatovac

Mijatovac, naseljeno mesto u opštini Ćuprija ime je dobilo po Mijatu, svom prvom stanovniku koji se u ovo područje doselio oko 1730. godine. Nešto više od dva veka kasnije, mesto je dobilo i svoj organizaovani fudbalski kolektiv.

 

Fudbaslki klub Jedinstvo iz Mijatovca osnovan je 1946. godine i danas proslavlja svoj 77. rođendan.

Klub se već devet godina takmiči u okviru Zone Zapad, ali su u aktuelnoj 2022/23 sezoni ne može pohvaliti zapaženijim rezultatima. Naime, ekipa Jedinstva je u 16 prvenstvenih mečeva zabeležila isto toliko poraza uz gol koeficijnt 12:82 i izvesno je da će se nakon gotovo pune decenije vratiti u niži stepen takmičenja, Pomoravsku okružnu ligu.

Međutim, trenutni sportski rezultati neće uticati na proslavu klupskog rođendana, a celokupan Mijatovac nada se da će ekipa u dogledno vreme ponovo biti deo zonskog fudbalskog ranga, a jedan od razloga za optimizam je i duel koji je odigran u prolećnoj premijeri u Mijatovcu kada je ekipa Jedinstva poražena od visoko pozicionirane ekipe Blagotina iz Poljne rezultatom 2:3, čime je ekipa nagovestila neka bolja izdanja u narednom periodu.

 

Proslava je zakazana za nedelju 26. marta kada će ekipa Jedinstva na svom igralištu u Mijatovcu u okviru 18. prvenstvenog kola Zone Zapad dočekati Trstenik PPT. Navedeni susret na programu je od 15 časova.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading