U IŠČEKIVANJU STARTA KVALIFIKACIJA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Na programu je vanredno kolo - "traktoristi" na popravnom, Banjica očekuje trijumf, "majstori menjaju gume" u Kruševcu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.03.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska lfudbalska reprezentacija priprema se za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U IŠČEKIVANJU STARTA KVALIFIKACIJA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Na programu je vanredno kolo - "traktoristi" na popravnom, Banjica očekuje trijumf, "majstori menjaju gume" u Kruševcu!

Foto: Tanjug/AP

Slavlje fudbalera Srbije u Oslu

U sredu 22. i četvrtak 23. marta na programu su mečevi vanrednog 25. kola Prve lige Srbije koji će doneti mnogo uzbuđenja na radost svih ljubitelja fudbala.

 
- IMT (Novi Beograd) - Mačva (Šabac):

Nakon iznenađujućeg poraza u Sremskoj Mitrovici (1:2), lider prvoligaškog karavana na stadionu u Vojvođanskoj ulici dočekuje ekipu šabačke Mačve sa jasnom željom da se vrati na pobednički kolosek.

Šabački "čivijaši" se nalaze u seriji od šest mečeva bez trijumfa. Poslednji put su travnati tepih sa "tri boda u džepu" napustili 13. novembra prethodne godine kada su rezultatom 2:0 savladali novobeogradski Radnički i kao rezultat navedenog, klub se nalazi u opasnoj zoni i sledi mu grčevita borba za opstanak.

Prvi ovosezonski susret dve ekipe odigran je u Šapcu 24. seprembra 2022. godine i okončan je podelom bodova, rezultatom 0:0.

U bliskoj istoriji ekipe su se samo jednom sastale u zvaničnom susretu u Beogradu. Tokom sezone 2021/22 IMT je na svom stadionu pokraj novobeogradske hale sportova "Ranko Žeravica" ostvario ubedljiv trijumf rezultatom 6:1.

Stadion: FK Bežanija

Datum: 22. mart 2023. godine

Početak: 15 časova

 

 

- Rad (Beograd) - Loznica (Loznica):

Na Banjici sledi možda i odlučujući susret kada je u pitanju borba za "goli prvoligaški život". 

Posebno se navedeno odnosi na ekipu Rada koja trenutno ima čak osam bodova manje od ekipe koja se nalazi u "sigurnoj zoni" i sve sem trijumfa predstavljalo bi pravu katastrofu po "građevinare".

Sa druge strane ekipa Loznice punih osam uzastopnih mečeva ne zna za trijumf i eventualnim pozitivnim ostvarenjem na stadionu "kralj Petar I", olakšali bi sebi borbu za opstanak.

U prvom ovosezonskom duelu dve ekipe, Rad je u Klupcima ostvario ubedljiv trijumf rezultatom 5:2.

Stadion: "Kralj Petar I"

Datum: 22. mart 2023. godine

Početak: 15 časova

 

 

- Trayal (Kruševac) - Radnički (Novi Beograd):

Prethodnog vikenda novobeogradski Radnički je ostvario veliki trijumf nad favorizovanim "kanarincima" rezultatom 1:0 čime su načinili značajan pomak na tabeli i eventualnom serijom dobrih rezultata u finišu ligaškog dela takmičenja, mogli bi da se umešaju i u borbu za plej-of, što je do nedavno bilo nezamislivo.

Domaćin je tokom prolećnog dela sezone ostvario svega jedan trijumf u pet prvenstvenih duela i pobeda na domaćem terenu protiv Novobeograđana im je više nego obavezna.

Prvi ovosezonski duel dve ekipe okončan je bez pogodaka, rezultatom 0:0.

Ujedno treba napomenuti da se dve ekipe nikada u zvaničnom susretu nisu sastale na stadionu "Mladost" u Kruševcu.

Stadion: "Mladost"

Datum: 22. mart 2023. godine

Početak: 17 časova

 

 

Ostali mečevi vanrednog 25. kola Prve lige Srbije na programu su u četvrtak 23. marta, a sastaće se:

RFK Grafičar (Beograd) - OFK Vršac (Vršac)

Jedinstvo (Ub) - GFK Sloboda (Užice)

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Inđija Toyo Tires (Inđija)

Zlatibor (Čajetina) - Metalac (Gornji Milanovac)

Železničar (Pančevo) - Radnički (Sremska Mitrovica)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading