ČELNICI CRVENE ZVEZDE BILI SU DODATNI MOTIV: Prekretnica sezone - "grafosi" stigli do prvog prolećnog trijumfa! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.03.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno je zabeležen ceo plen.

ČELNICI CRVENE ZVEZDE BILI SU DODATNI MOTIV: Prekretnica sezone - "grafosi" stigli do prvog prolećnog trijumfa! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: RFK Grafičar

Dvadesetčetvrta runda prvoligaškog karavana donela je nekolicinu iznenađujućih rezultata. Vodeći dvojac pretrpeo je (ne)očekivane poraze u Sremskoj Mitrovici i Gornjem Milanovcu, a svoje navijače neprijatno su iznenadili i "kanarinci" koji neće po dobrome pamtiti gostovanje "kraj Studenjaka" na Novom Beogradu.

 

U prve četiri utakmice prolećnog dela šamponata u okviru Prve lige Srbije, ekipa RFK Grafičara je zabeležila svega jedan remi (Zlatibor Čajetina 1:1) i tri poraza (Železničar Pančevo 0:1, RFK Novi Sad 1921 0:2 i Trayal Kruševac 1:2) čime su od pretendenta za plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala, stigli do pozicije da strepe i za sam plasman u baraž za popunu superligaškog karavana.

Konačno, ekipa je prethodnog vikenda ne samo zaigrala na nivou koji se očekuje, već je dobru igru pretočila i u očekivani rezultat. Na teren sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić" Grafičar je rezultatom 2:0 savladao ubsko Jedinstvo.

Oko 250 gledalaca okupilo se na tribinima popularnog "veštaka" na "Marakani", a među njima svoje mesto su zauzeli i čelnici Crvene zvezde čije je prisustvo očigledno predstavljalo dodatni motiv za momke u ljubičastoj sportskoj opremi.

Foto: RFK Grafičar

Rukovodstvo Crvene zvezde na susretu "grafosa"

 

Već u 12. minutu domaćin stiže do prednosti. Bila je to jedna duga akcija "grafosa". Činilo se da mreža golmana IVana Jovanović neće biti ugrožena, ali je jedan od defenzivaca crveno-belih sa Uba, u pokušaju da izblokira udarac, loptu zahvatio rukom i sudija Danilo Jerinić je pokazao na "belu tačku". Usledili su veliki protesti gostiju, koji nisu urodili plodom. Precizan za jedanaest metara bio je Đorđe Đurić.

Nakon primljenog pogotka gosti preuzimaju inicijativu i stvaraju nekolicinu prilika, ali je golman Ivan Guteša bio nesavladiv.

 

Pitanje pobednika rešeno je u 43. minutu. Nakon kornera stvorila se velika gužva u šesnaestercu Jedinstva. Lopta je stigla do Pavla Ivelje koji je neometan sa desetak metara, razantnim udarcem poslao u mrežu.

U nastavku susreta obe ekipe su stvorile nekoliko izglednih prilika, ali do promene rezultata nije došlo.

 

 

- Prva liga Srbije, 24. kolo:

RFK Grafičar (Beograd) - Jedinstvo (Ub) 2:0 (2:0)

Stadion: teren sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić"

Gledalaca: 250

Sudija: Danilo Jerinić

Strelci: Đ. Đurić u 12. minutu iz jedanaesterca i P. Ivelja u 43. minutu za RFK Grafičar

RFK Grafičar: Guteša, Bubanj (Bajić), Ćurić (Ibanjez), Dimitrić, Ivelja (Petrović), MekKenzi (Stajić), Nedeljković (Stojčev), Radojević, Vasiljević, Vukićević, Đurić.

Jedinstvo: Jovanović, Bogdanović, Bošković, Denić, Ibrahim (Pavlović), Karikari (Avrić), Marković (Adamović), Miladinović, Milanović, Milićević (Rajović), Radojičić (Stevančević).

Ovim trijumfom ekipa RFK Grafičara se učvrstila na trećoj poziciji prvoligaškog karavana, dok ekipa Jedinstva trenutno sa 33 boda zauzima osmu poziciju i predstoji im velika borba za plasman u plej-of ffazu takmičenja.

U narednom, vanrednom 25. kolu Grafičar dočekuje ekipu OFK Vršca, dok će na stadionu "Dragan Džajić" na Ubu gostovati užička GFK Sloboda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading