JOVANOVIĆ NASTAVIO SERIJU GOLOVA: Ekipa Rada odličnom igrom najavila berićetno proleće!

Autor:

Sport

20.03.2023

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlične igre tokom pripremnog perioda prenešene su i na ligaške mečeve.

JOVANOVIĆ NASTAVIO SERIJU GOLOVA: Ekipa Rada odličnom igrom najavila berićetno proleće!

Foto: FK Rad Merošina

Juče je u Baličevcu u okviru 17. kola Nišavske okružne lige istoimena ekipa dočekala sastav Rada iz Merošine. U prvom susretu ova dva tima nije bilo pobednika, rezultat je glasio 1:1.

Republika

Utakmica je krenula velikom borbenošću na obe strane, ovo je igračima Rada prvi takmičarski meč ove godine, u prvom kolu su bili slobodni, dok je Baličevac na prolećnoj premijeri slavio protiv Sloge (Korman).

Gosti su nešto boljom kontrolom lopte uspevali da vode igru, inicijativa je bila na njihovoj strani što je ubrzo rezultiralo i prvim golom u mreži Baličevca.

Posle gužve u kaznenom prostoru domaćina, najbolje se snalazi novajlija u redovima tima iz Merošine, Niketić, koji gura loptu u mrežu, 1:0 za Rad.

Pokušavali su domaći igrači većinom iz prekida da ugroze gol Mitića, ali su njihovi naleti uspešno odbijeni.

Igrao se 34. minut kada je na dubinsku loptu na polovini domaćina odlično ispratio Jovanović, u situaciji 1 na 1 sa golmanom, čuvar mreže Baličevca pravi faul i sudija opravdano pokazuje na belu tačku.

Isti igrač je preuzeo odgovornost na sebe i po drugi put na meču ispred svog tima savladao je golmana Mikića, 2:0 za goste. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Republika Sport (@nizelige5)

 

Posao do odlaska na pauzu gosti su mirno odradili pa su posle prvog poluvremena imali dva gola prednosti. Sudija Uroš Radosavljević je tokom prvih 45 minuta četiri puta vadio žuti karton iz džepa, po dve situacije na obe strane rezultirale su javnim opomenama.

U nastavku igre domaći su krenuli dosta ofanzivije, nisu imali više šta da čekaju igrači Baličevca, pristup "sve ili ništa" im nije mnogo toga doneo.

Posle još jedne dubinske lopte i napada preko Jovanovića sudija je opet pokazao na belu tačku. Ovoga puta odgovornost je preuzeo kapiten Todorović, ali je golman Mitić odličnom bravurom sprečio treći gol u svojoj mreži.

Ubrzo posle promašenog kaznenog udarca, Baličevac posle kornera preko Miloša Stamenkovića smanjuje rezultat na 2:1 u 67. minutu. Par trenutaka pre gola, zbog košakanja ranije put svlačionice su krenuli Mikić iz domaćeg i Todorović iz gostujućeg sastava.

Posle promašenog penala i gola u svojoj mreži igrači Rada su malo izgubili kontrolu meča, ali je danas odlični Jovanović šokirao domaće navijače novim golom.

Igrao se 70. minut kada je Jovanović opet stvorio sebi situaciju da izađe pred golmana Mitića 1 na 1, što je rezultiralo njegovim drugim golom na meču, treći za sastav iz Merošine.

Do kraja susreta nije bilo promene rezultata, igrači Rada su odličnu formu tokom pripremnih utakmica nastavili i na takmičarske mečeve, a golgeter Jovanović je produžio svoj golgeterski niz.

Baličevac - Rad (Merošina) 1:3 (0:2)

Baličevac: V. Mikić, M. Mikić, U. Mikić, Jovanović, Todorović (od 84' Milenković), Mi. Pavlović, Čakić (od 46' Kostić), Stamenković, Alić, Ma. Pavlović, Milić (od 46' Ilić)

Rad: Đ. Mitić, Jeremić (od 84' Radovanović), Stanković, Ilić, Antić (od 73' Milosavljević), Dinić, N, Ilić, Niketić (od 46' Stanimirović), Todorović, D. Mitić (od 85' Šević), Jovanović (od 85' I. Ilić)

Ovom pobedom ekipa Rada i sastav Baličevca dele devetu poziciju sa po 17 bodova.

U sledećem kolu u Merošinu stiže lider na tabeli, dok Baličevac gostuje ekipi Taskovići.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading