PROLEĆNA SVEŽINA SOLUNCA: Tri trijumfa u tri uvodna kola nastavka prvenstva!

Autor:

Sport

19.03.2023

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Budućnosti se odlično držala tokom prvog poluvremena, ali je kasnije ipak popustila pod pritiskom igrača Solunca.

PROLEĆNA SVEŽINA SOLUNCA: Tri trijumfa u tri uvodna kola nastavka prvenstva!

Foto: FK Solunac Karađorđevo

U okviru 18. kola PFL-a Subotica Budućnost iz Savinog Sela ugostila je ekipu Solunac iz Karađorđeva, prvi susret ova dva tima završen je podelom bodova, rezultat je glasio 1:1.

Republika

Domaći tim je u ovaj meč ušao posle dva neršena rezultati, hteli su igrači Budućnosti da prirede iznenađenje i da savladaju ekipu koja igra u odličnoj formi od starta prolećnog dela.

Imali su gosti posed lopte tokom prvog poluvremena, ali je domaći tim odličnom defanzivnom postavkom odolevao napadima.

Igrači Solunca imali su par poluprilika i udaraca iz daljine, ali se na pauzu otišli bez opasnijih prilika na obe strane. 

U drugom poluvremenu gosti kreću dosta ofanzivnije od samog starta, želeli su da što pre dođu do gola kojim bi osigurali sva tri boda.

Nakon jednog odbitka u 52. minutu, Dušan Slijepčević se odlično snalazi i dovodi goste u vođstvo.

Nisu imali više šta da "brane" domaći igrači, krenuli su nešto ofanzivije što je dodatno stvorilo prilike gostima.

Za sledeći gol se čekalo sve do sedam minuta pre isteka regularnog vremena. Denis Barna je zatresao mrežu Miroslava Stupara na asistenciju Bojana Ćuluma koji je posle oduzete lopte prošao dva igrača i nesebično asistirao.

Posle nove pobede u nastavku prvenstva, strelac prvog gola, Slijepčević je za naš portal poručio:

- Jako težak meč, teško za igranje, ali smo i nakon nerešenog rezultata na poluvremenu verovali i znali da možemo i da nosimo kući tri boda. Sjajan početak drugog poluvremena nam je dao vetar u leđa, zaigrali smo još odlučnije nakon mog gola i to nam se i isplatilo kada je Denis postavio konačan rezultat. Čestitao bih protivniku na fer i korektnoj utakmici i naravno saigračim na borbi, požrtvovanju i pobedi i povratku na drugu poziciju na tabeli. 

Budućnost (Savino Selo) - Solunac (Karađorđevo) 0:2 (0:0)

Budućnost: Stupar, Dr. Pavlović, S. Pavlović, Dubak, Du. Pavlović, Radević (od 78' Budić), Janković, Nađ (od 82' OBradović), Stepanov, Drobnjak, Jokić

Solunac: Šmit, Paripović, Arežina, Samardžija (od 72' Barna), Kangrga, Slijepčević, Milikić, Kolundžija (od 46' Jerković), Ćulum, Savović (od 72' Bogićević), Đuranović

Ovom pobedom ekipa Solunca nastavila je sa odličnim partijama u prolećnom delu i obeležila je za sada maksimalnih devet bodova što je dovelo do plasmana na drugu poziciju na tabeli, zaostatak za liderom je pet bodova. 

U sledećem kolu sastav iz Karađorđeva je slobodan, dok će Budućnosti gostovati u Srbobranu istoimenoj ekipi.

BONUS VIDEO: 

 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading