OPŠTINSKI DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: Mnogobrojna publika je imala šta da vidi!

Autor:

Sport

08.03.2023

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imajući u vidu stanje na tabeli, kao i rezultat prvog susreta, ekipa Budućnosti je dobro počela prolećni deo prvenstva.

OPŠTINSKI DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: Mnogobrojna publika je imala šta da vidi!

Foto: FK Budućnost Savino Selo

Podela bodova u opštinskom derbiju

Jedan od mečeva na otvaranju prolećnog dela prvenstva PFL-a Subotica igran je u Savinom selu gde je ekipa Budućnosti ugostila sastav Iskre iz Kucure.

Republika

Nedeljno prijatno popodne, prijatnih 13 stepeni, idealni uslovi za igru, što je pokazala i posećenost. Po mnogim domaćim simpatizerima, dugo vremena nije bilo ovoliko publike na utakmici, meč je ispratilo oko 230 ljubitelja fudbala. 

Gostujući trener se za ovaj meč odlučio za veoma mladu postavu, uz dodatak nekolicine iskusnih igrača. Utakmicu bolje otvaraju fudbaleri Iskre, posle jednog opasnog napada, Nađ na nepropisan način u svom kaznenom prostoru zaustavlja protivnika, i sudija pokazuje na belu tačku.

Siguran izvođač sa kreča bio je Dušan Bokan, 1:0 za Kucurane.

Rani gol i još iz kaznenog udarca uneo je određenu dozu nervoze u domaćem taboru, ali kako je vreme odmicalo polako su noge igrača Budućnosti postajale lakše. 

Dosta posla imao je glavni sudija Đoka Simendić, što pokazuje i broj žutih kartona u prvom poluvremenu kojih je bilo pet. Miloš Latinović, igrač domaćih je u veoma kratkom periodu zaradio dve javne opomene i morao je da napusti igru, taj detalj se desio u 35. minutu.

Brojčani deficit kao da je u igračima Budućnosti probudio to nešto, što im je falilo od starta meča kako bi se razigrali. Samo dva minuta od isključenja Latinovića, Siki Pavlović je pokazao da kada mu se igra, neće biti problema za tim iz Savinog Sela. Odlična egzekucija Pavlovića dovela je do ponovne promene rezultata, 1:1.

Do kraja poluvremena imali su domaći igrači svoje prilike, brojčanu nadmoć gosti nisu uspeli da iskoriste.

Posle desetominutne pauze viđena je velika borba po celom terenu, do kraja susreta viđena su još čak šest žuta kartona, pet puta su upisani igrači domaćih, dok je jednom "požuteo" član Iskre.

Na kraju se posle rovovske borbe, utakmica završila rezultatom koji je postavljen još u prvom delu. Iako su igrači Budućnosti bili brojčano slabiji, velikom borbenošću uspeli su da neutrališu taj deficit, gosti nisu uspevali da dođu do ponovnog vođstva. 

Budućnost (Savino Selo) - Iskra (Kucura 1:1 (1:1)

Budućnost: Stupar, Dr. Pavlović, Du. Pavlović, Latinović, S. Pavlović, Dubak, Janković, Radević (od 89' Budić), Nađ, Drobnjak, Jokić (od 89' Subotić)

Iskra: Novakov, Sekulić, N. Mrđenović, Čovs (od 71' Simunović), Serdar, Malacko, Bokan (od 90' Đuričić), Kološanjai, Dakić (od 46' Dragojević), P. Mrđenović (od 60' N. Milovanović), L. Milovanović

Epitet derbija je u velikoj meri opravdan, svi prisutni zadovoljno su otišli sa terena jer su imali šta da vide.

Sledeće nedelje ekipa Budućnosti gostuje u Tavankutu istoimenom timu, sa druge strane Kucurani su slobodni u sledećem kolu.

BONUS VIDEO: 


 




 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading