SIGURNIM KORAKOM KA DUPLOJ KRUNI: Crveno-beli nakon prvenstvenih uspeha, seriju pobeda nastavili i u kup takmičenju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.03.2023

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mečevi kup takmičenja obeležili su sredu 15. marta.

SIGURNIM KORAKOM KA DUPLOJ KRUNI: Crveno-beli nakon prvenstvenih uspeha, seriju pobeda nastavili i u kup takmičenju!

Foto: OFK Kikinda

Potpuno je jasno da su u epicentru današnjih fudbalskih zbivanja, barem kada je kup takmičenje u pitanju, bili Sremska Mitrovica, Gornji Milanovac i Subotica, ali su se širom Srbije odigravali i mečevi raznoraznih rangova kup takmičenja.

 

Pre tačno mesec dana odigrani su susreti 1. kola "grupa A" u okviru Kupa Fudbalskog saveza područja Zrenjanin u kojima Naftagas iz Elemira na gostovanju u Botošu savladao domaći Omladinac FAM rezultatom 2:1, dok je Rusanda na svom terenu u Melencima bila bolja od zrenjaninskog Radničkog i slavila 2:0. Identično ostvarenje zabeležili su i fudbaleri Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva u duelu sa Vojvodinom 1928 iz Perleze.

U sredu 15. marta započeli su i mečevi uvodne runde kupa na području grada Zrenjanina kada je u pitanju "grupa B", a u susretu u Banatskom Velikom Selu ekipa Kozare dočekala je OFK Kikindu.

I pored činjenice da se obe ekipe takmiče u okviru Vojođasnke lige Istok, kikindski fudbaleri, apsolutni lideri navedenog ranga takmičenja, smatrani su apsolutnim favoritima i navedeno su i potvrdili na terenu.

Na izuzetno teškom terenu i vremenu koje nije pogodovalo fudbalskoj igri, a koje je propaćeno kišom i jakim vetrom, domaćin je preko Momčilova prvi stigao do prednosti u četvrtom minutu susreta.

Foto: OFK Kikinda

Očekivana i zaslužena pobeda apsolutnog favorita

 

Ipak, do odlaska na odmor kikindski crveno-beli uspevaju da stignu do poravnanja rezultata. U listu strelaca u 32. minutu upisao se Vilovski, a pitanje pobednika rešeno je u nastavku susreta kada je Đukić golovima u 50. i 68. minutu susreta obezbedio svojoj ekipi plasman u narednu rundu kup takmičenja.

- Kup FSP Zrenjanin - "grupa B", 1. kolo:

Kozara (Banatsko Veliko Selo) - OFK Kikinda (Kikinda) 1:3 (1:1)

Stafion: FK Kozara u Banatskom Velikom Selu

Strelci: Momčilov u 4. minutu za Kozaru; Vilovski u 32. i Đukić u 50. i 68. minutu za OFK Kozaru

Kada je reč o ostalim susretima "grupe B" Crvena zvezda u Ruskom Selu dočekuje Slobodu iz Novih Kozaraca, dok će kikindski ŽAK gostovati pobedniku Kupa Fudbalskog saveza grada Kikinde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading