DESETOGODIŠNJICA NAJVEĆEG KLUPSKOG USPEHA OBELEŽENA PEHAROM: Smederevo ubedljivo slavilo u finalu kup takmičenja! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.03.2023

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dileme nema, trenutno kvalitetnija ekipa ostvarila je zasluženi trijumf.

DESETOGODIŠNJICA NAJVEĆEG KLUPSKOG USPEHA OBELEŽENA PEHAROM: Smederevo ubedljivo slavilo u finalu kup takmičenja! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Smederevo 1924

Puna decenija protekla je od kako je Marko Pantelić pogotkom u 110. minutu susreta šokirao Crvenu zvezdu u finalu tadašnjg Kupa Srbije i Crne Gore i tadašnjem Sartidu doneo najznačajniji trofej u klupskoj istoriji.

 

Te 2002/03 sezone smederevski fudbalski kolektiv je na put udo velikog finala eliminisao Lovćen sa Cetinja (3:1), Hajduk iz Kule (2:0), Rudar iz Pljevalja (2:1) i u polufinalu ekipu Železnika (1:1-3:1), da bi celokupna istorija stala u jedan šut sa 18 metara vrsnog strelca, nakon kojeg je lopta očešala prečku i završila iza leđa golmana Ranđelovića za trofej i nezapamćeno slavlje u gradu na Dunavu.

 

 

Situacija u redovima smederevskog fudbalskog kolektiva danas je potpuno drugačija i klub je u Mihajlovcu odigrao novo finale kup takmičenja, ali ovoga puta Kupa Gradskog fudbalskog saveza Smedereva.

Protivnik je bio domaći sastav OFK Mihajlovca, ali i pored činjenice da se oba rivala takmiče u okviru Srpske lige Zapad, Smederevci su pokazali da su u ovom momentu kvalitetniji sastav.

Pitanje osvajača trofeja bilo je rešeno već nakon 17 minuta igre kada je ekipa Smedereva 1924 stigla do dva gola prednosti, a mrežu domaćina tresli su Nenad Sević u 14. i Miroljub Kostić u 17. minutu meča.

U nastavku susreta Kostić je i treći put zatresao mrežu golmana Dimitrija Veselinovića čime je samo potvrđen pobednik ovogodišnjeg Kupa GFS Smederevo.

 

- Kup GFS Smederevo, Finale:

OFK Mihajlovac (Mihajlovac) - Smederevo 1924 (Smederevo) 0:3 (0:2)

Stadion: OFK Mihajlovac

Sudija: Milija Jovanović

Strelci: N. Sević u 14. i M. Kostić u 17. i 80. minutu za Smederevo 1924

OFK Mihajlovac: Veselinović, Milojević, Lukić, Marjanović, Bajčić, Milovanović, Šćepanović, N. Stojanović, Milosavljević, Arsenijvić, Spajić. Na kupi su bili: Đorđević, L. Stojanović, Marinković, Rajković, Matić, M. Jovanović, N. Jovanović. Trener: Dalibor Spasić

Smederevo 1924: Antić, An. Marković, Kostić, Al. Marković, Sević, Panić, V. Ilić, Filipović, F. Ilić, J. Jovanović, Janković. Na klupi su bili: Jović, Savković, Stojković, Zličić, Dimitrijvić, N. Jovanović, Bojić. Trener: Sava Šašić

Već predstojećeg vikenda obe ekipe očekuju iskušenja u okviru Srpske lige Zapad. U okviru 17. kola Smederevo 1924 dočekuje Slogu iz Požege dok OFK Mihajlovac gostuje u Tutinu istoimenoj ekipi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading