PRIČA SE: Supertalentovani napadač na korak od Crvene zvezde?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.03.2023

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajnim partijma stigao je na prag najveće fudbalske scene.

PRIČA SE: Supertalentovani napadač na korak od Crvene zvezde?

Foto: Starsport

Fudbaleri novobeogradskog IMT-a grabe ka istorijskom ostvarenju, plasmanu u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

 

U dosadašnjem takmičenju u okviru Prve lige Srbije popularni "traktoristi" zabeležili su skor od 16 pobeda, pet remija i dva poraza i sa 53 osvojena boda zauzimaju lidersku poziciju sa četiri boda više u odnosu na drugoplasirani pančevački Železničar i čak 15 u odnosu na RFK Novi Sad 1921 i na osnovu do sada ostvarenog mnogi već sada klub sa igrališta podno novobeogradske Hale sportova "Ranko Žeravica", smatraju sigurnim članom Super lige Srbije u sezoni 2023/24.

Dobre partije kompletnog tima uslovljene su i sjajnim rolama pojedinaca, a jedan od onih koji su obeležili dosadašnju sezonu, jeste napadač IMT-a Miloš Luković.

Reč je o sedamnaestogodišnjem fudbaleru koji igra na mestu centralnog napadača, a može odgovoriti i zadacima na krilnoj poziciji. Luković je dete IMT-a. Prošao je sve starosne kategorije kluba, a od leta 2022. godine član je seniorskog pogona. U aktulenoj sezoni u dresu "traktorista" zabeležio je 22 nastupa i bio strelac deset pogodaka, od kojih je sedam postignuto iz igre, a tri sa "bele tačke".

 

 

Zbog svega navedenog, ne čudi interesovanje mnogih klubova za mladog fudbalera, a kako se nezvanično saznaje veliku želju da ga vidi u svojim redovima istakla je Crvena zvezda. Srpski šampion bi u njemu dobio mladog, supertalentovanog fudbalera koji predstavlja veliki potencijal srpskog fudbala i pred kojim može biti dopadljiva karijera ukoliko se bude pravilno razvijao, a prvi korak svakako bi pedstavljao prelazak na beogradsku "Marakanu".

- Miloš Luković

Pozicija: napadač

Datum rođenja: 18. novembar 2005. godine

Mesto rođenja: Beograd

Klupska karijera: IMT (Novi Beograd)

Sezona 2022/23: 22 utakmice / 10 golova

Reprezentativna karijera: Srbija U-19 (2 utakmice / 0 golova)

Da li će do navedenog posla i doći, ostaje nam da vidimo. Ukoliko do realizacije i dođe, teško je očekivati da bi Miloš Luković odmah mogao da računa na značajne minute u crveno-belom dresu, posebno kada je reč o predstojećoj Ligi šampiona. Shodno tome, ne bi predstavljalo i iznenađenje ukoliko bi mladi "traktorista" predstojećeg leta zvanično postao igrač srpskog šampiona koji bi još barem šest meseci proveo u redovima IMT-a, gde bi sticao neophodno superligaško iskustvo u sredini koja mu je dobro poznata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading