NEMA OPUŠTANJA: Trener lidera upozorava - ništa još nije gotovo!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.03.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spletom, po njih srećnih okolnosti, našli su se u aktuelnoj poziciji.

NEMA OPUŠTANJA: Trener lidera upozorava - ništa još nije gotovo!

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Fudbaleri Tekstilca iz Odžaka jesenji deo takmičenja u okviru Srpske lige Vojvodina okončali su na drugoj poziciji, ali su u nastavak takmičenja ušli kao lideri šampionata.

 

Odustajanjem jsenjeg šampiona somborskog Radničkog od daljeg takmičenja, ekipa iz Odžaka je u nastavak takmičenja ušla kao glavni kandidat za plasman u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije, a navedeno su potvrdili u ostvarenjima u prva dva prolećna kola u kojima su zabeležili pobede na domaćem terenu protiv Naftagasa iz Elemira (3:1) i Podunavca iz Belegiša.

Ostvareno u duelu protiv ekipe iz Belegiša, prokomentarisao je u razgovoru za "Sportski žurnal" trener kluba iz Odžaka Milan Pankov:

- Nije lako igrati utakmice kad si favorit, a protivnici se opredele za čuvanje gola. Zbog toga smo bili pod snažnim psihološkim pritiskom, imali smo nekoliko prilika u prvom delu, ali je teško bilo probiti zgusnutu odbranu. Pošto je izostala realizacija bila je primetna i nervoza igrača, što je dodatno komplikovalo situaciju. Sve bi se drugačije odvijalo da smo na vreme postigli gol. Uvođenjem igrača sa klupe pojačali smo ofanzivu, tako da smo konačno lepim golom Dejana Đurića stigli do zaslužene pobede. Morali smo da igramo opreznije do kraja, da nam gosti eventualnim golom ne bi pokvarili raspoloženje. Ovakvih utakmica biće još, tako da nam je ovo dragoceno iskustvo.

Foto: RFK Novi Sad 1921

Pankov vodi Tekstilac u Prvu ligu Srbije

 

Nakon dva uvodna prolećna susreta Tekstilac je povećao bodovnu prednost u odnosu na konkurente:

- Niko u klubu i ne pomišlja da je rešena trka za prvo mesto. Ima još da se igra i moguća su iznenađenja. Ne smemo da se opustimo, u svaku utakmicu moramo da ulazimo maksimalno motivisano i sa pobedničkim ambщijama. U okolnosgima kad imamo jasan cilj pred sobom nećemo težiti da igramo dopadljivo, prioritet mora da bude rezultat, pa sve ostalo.

Naredni vikend za lidera će biti neradan i ekipa će imati dovoljno vremena da se pripremi za duel sa ekipom iz Rume:

- Dobili smo malo vremena za relaksaciju, pa ćemo snažnije u naredne mečeve. Lideri smo i zbog toga će svi protivnici igrati sa dodatnom motivacijom da bi nas zaustavili. Gledaćemo da im ne priuštimo to zadovoljstvo - zaključio je Milan Pankov.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading