DOBRO USTALJENA PRAKSA: Ekipa iz Rumenke zna kako se radi sa mladim igračima!

Autor:

Sport

02.03.2023

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Praksa promocije mladih igrača nastavljena je i u ovom prelaznom roku.

DOBRO USTALJENA PRAKSA: Ekipa iz Rumenke zna kako se radi sa mladim igračima!

Foto: FK Jedinstvo Rumenka

Ekipa Jedinstva je pre tri sezone, odmah po ulasku u Vojvođansku ligu Jug u poslednjem kolu izgubila poziciju koja bi ih odma sprovela i do srpskoligaškog karavana.

Republika

Od tada sastav iz Rumenke igra svoju treću vezanu sezonu u Vojvođanskoj ligi i uvek se nalaze u gornjem delu tabele. Na zimsku pauzu ove godine otišli su sa učinkom 8-4-3 što je bilo dovoljno za četvrtu poziciju. 

Praksa u redovima Jedinstva jeste afirmacija i promocija mlađih igrača. Dokaz te konstatacije jeste i veliko interesovanje srpskoligaških klubova za mnoge fudbalere koji su u Rumenci pokazali sav svoj raskošan talenat.

I tokom nedavno završenog prelaznog roka uprava kluba je išla dobro poznatim putem, igrački kadar ojačan je mladim igračima koji su spremni da se pokažu na velikoj pozorinici. Na zvaničnom profilu kluba proteklih dana predstavljena su četiri nova fudbalera. 

Vladimir Tojzan (20) pokriva poziciju golmana i dolazi iz redova Radničkog iz Sombora. U karijeri je branio i boje superligaških klubova, bio je član omladinske selekcije Vojvodine i kadeta Spartaka iz Subotice.

Mihailo Zekić (20) u prethodnom periodu nastupao je za Vuteks iz Vukovara. U Srbiji je igrao za ekipu Veternika i RFK Novog Sada, pokriva poziciju desnog beka.

Uroš Topić (21) je prednji vezni igrač koji dolazi iz redova Indeksa, takođe je branio i boje Sloge iz Temerina i Vojvodine iz Bačkog Gradišta.

Luka Trkulja (19) još jedan mladi igrač koji je stigao u Rumenku. Reč je o veznom igraču koji je u prethodnom periodu nastupao za Dinamo iz Pančeva. U mlađim kategorijama bio je kadet Partizana i omladinac Vojvodine.

Uprava kluba iz Rumenke po mnogima radi odličan posao, u gotovo svakom prelaznom roku ekipa se dosta podmladi, ali se to uopšte ne održava na rezultate i stanje na tabeli.

Prolećni deo prvenstva ekipa Jedinstva počinje u subotu na gostovanji Slogi iz Erdevika. U prvom susretu ova dva tima sastav iz Rumenke je na svom terenu slavio sa ubeljivih 6:0.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading