UZBURKAO JE JAVNOST PRELASKOM IZ PARTIZANA U ZVEZDU: Sada se nalazi pred novom prekretnicom - zadužio je opremu crveno-crnih boja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.02.2023

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pune četiri godine su protekle, od kako je punio stupce sportske štampe.

UZBURKAO JE JAVNOST PRELASKOM IZ PARTIZANA U ZVEZDU: Sada se nalazi pred novom prekretnicom - zadužio je opremu crveno-crnih boja!

Foto: Starsport

Mnogi su mu predviđali veliku fudbalsku karijeru. Prošao je fudbalsku školu Partizana, a onda je stigao januar 2019. godine kada je uzburkao sportsku javnost u Srbiji.

 

Tog, petog dana meseca januara 2019. godine, Martin Novaković je postao punoletan i slobodan da sam odlučuje o svojoj igračkoj karijeri. Odbio je da potpiše prvi profesionalni ugovor sa dotadašnjim klubom i na iznenađenje sportske javnosti, preselio se iz Humske ulice u Ljutice Bogdana potpisavši trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Očekivalo se mnogo od mladog fudbalera koji igra na poziciji veznog igrača, ali je na beogradskoj "Marakani" morao da se zadovolji nastupima u omladinskom sastavu, uz napomenu da je crveno-beli dres nosio i u Ligi šampiona za mlade fudbalere.

Leta 2020. godine Novaković odlazi na jednogodišnju pozajmicu u beogradski Rad, a zatim je i šest meseci proveo u novobeogradskom IMT-u. U februaru prethodne, 2022. godine i definitivno napušta najveći srpski stadion i postaje fudbaler Voždovca za koji je nastupao nepunih godinu dana.

Danas se Martin Novaković nalazi na novoj prekretnici u karijeri. 

 

Dvadesetdvogodišnji fudbaler postao je novi član šabačke Mačve sa kojom će pokušati da ostvari zacrtane ciljeve.

Kao što je već rečeno, tokom prethodne polusezone Npvaković je nastupao za beogradski Voždovac, zabeleživši devet nastupa u dresu "zmajeva", a na terenu je proveo svega 236 minuta.

Martin Novaković će se odmah pridružiti svojim novim saigračima koji se trenutno nalaze na zimskim pripremama koje klub obavlja u italijnskom Sportskom centru "Lignano". 

Foto: FK Mačva Šabac

Novi početak u crveno-crnoj opremi

 

Tokom priprema u Italiji Mačva će odigrati četiri kontrolna susreta Rukh Lviv (1. februar), NK Celje (3. februar), NK Brinje (7. februar), NK Dekani (10. februar), a generalna proba pred nastavak šampionata zakazana je za 18. februar kada će se u Slavonskom Brodu sastati sa ekipom Marsonie.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading