POKAZALI SMO DA MOŽEMO PODNETI VELIKI TERET: Trener Sloge iz Erdevika svestan je svih problema, ali ne gubi veru u ostvarenje velikog rezultata! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

23.01.2023

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč po reč sa strategom kluba iz Erdevika, tima koji gaji velike ambicij u nastavku sezone.

POKAZALI SMO DA MOŽEMO PODNETI VELIKI TERET: Trener Sloge iz Erdevika svestan je svih problema, ali ne gubi veru u ostvarenje velikog rezultata! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Vladimir Šponja

Ekipa Sloge iz Erdevika već sedam sezona u kontinuitetu takmiči se u okviru Vojvođanske lige Jug, a na osnovu ostvarenja u prvom delu sezone, crveno-beli sa punim pravom pretenduju na najviši plasman.

 

U 15 prvenstvenih mečeva Sloga je ostvarila deset pobeda, jedan remi i četiri poraza i sa 31 osvojenim bodom nalaze se iza divoškog Hajduka i GFK Slovena iz Rume koji trenutno imaju četiri, odnosno jedan poen više.

Nakon starta priprema za nastavak sezone u kojoj svi u klubu imaju velike ambicije, imali smo prilike da razgovaramo sa strategom erdevičkog kluba:

- Prvo bi hteo da pozdravim sve iskrene i verne navijače Sloge, da im se zahvalim na velikoj podršci koju imamo. Želim im puno sreće i dobrog zdravlja u novoj godini - započeo je sa čestitkama trener Vladimir Šponja.

Glavna tema svih fudbalskih razgovora, svakako su pripremni period i aktuelni prelazni rok:

- Prelazni i pripremni period su isplanirani, trajaće 2+6 nedelja. Prve dve nedelje su igrači dobili plan treninga koji su trebali da odrade pre dolaska na prvi zajednički trening koji je održan u subotu 21. januara, a sledećih šest nedelja ćemo uglavnom raditi u našem Erdeviku ili susednoj Binguli.Treću nedelju pripremnog perioda ćemo provesti u Krupnju - istakao je Šponja, a zatim se osvrnuo i na prelazni rok:

 

- Ekipu je tokom zimske pauze napustilo pet igrača (Trnić, Drobac, Stojšić, Stojčić, Makivić), a praznine smo nadomestili dolascima Nikolića, Zeljkovića, Čubrila, Jovanovića i Đorđievskog. Zadovoljni smo urađenim u prelaznom roku, ekipa je komletirana, ali nije isključeno da se desi još neki dolazak. Prilikom dovođenja igrača akcenat je bio na mladim igračima koji su željni borbe i dokazivanja, a dodatno nam je bilo bitno da poseduju hitrost i brzinu kao dominantne motoričke sposobnosti.

Očekivanja pred nastavak borbe za bodove su precizirana:

- Očekujemo borbu za svaki bod, nije floskula, zaista će svaka utakmica biti teška i neizvesna. Mišljenja sam da su Hajduk i Sloven blagi favoriti. Prvi zbog bodovnog salda i respektabilnog igračkog kadra, a drugi zbog svoje organizacije , trenerskog iskustva na klupi i naravno individualnog igračkog kvaliteta. Treba istaći timove Jedinstva, Indeksa i Železničara koji takođe nekim sjajnim nizom rezultata mogu ozbiljno da se umešaju u borbu za sam vrh tabele. Verujem da se ipak sve odlučuje u Erdeviku i tu vidimo svoju šansu. Uvek svojim igračima pričam kako je privilegija igrati pod pritiskom jer se samo tada vidi pravi kvalitet, a ujedno je to i znak da se borite za određene ciljeve. Mi smo kao tim imali dodatnu privilegiju, dotakli smo dno posle nekih poraza ali smo posle njih pokazivali karakter i veru, idizali se i nastavljali da koračamo sa svim pritiscima i problemima. To je pokazatelj da možemo podneti veliki teret, pri tome ne mislim samo na tim, već i na klub.

 

Plan pripremnih mečeva već postoji:

- U pripremnom periodu redom igramo sa Bačkom iz Bačke Palanke, Donjim Sremom, Rađevcem, Osečinom,Slovenom,Cementom i Graničarem iz Kuzmina. Upada u oči da igramo sa Pećincima i Slovenom iz Rume koji su naši rivali i u prvenstvu ali i ta činjenica pokazuje zdrav rivalitet i veru kako će prvenstvo proteći u viteškom nadmetanju i da će na kraju zaista slaviti najbolji, a da će oni koji najmanje pokažu sledeće godine igrati u nižem rangu takmičenja. Sve ono što se dešava tokom prelaznog roka ukazuje da će ove godine Vojvođanska liga grupa Jug biti izuzetno zanimljivo i do poslednjeg kola neizvesno takmičenje.

Za kraj, Vladimir Šponja je imao i poruku za verne navijače:

- Poruka navijačima bi bila da vole, bodre i veruju u svoju (našu) Slogu kao i do sada, a mi u klubu dužni smo da im uzvratimo velikom borbenošću, zalaganjem i znanjem. Svi smo mi prolazni ali je Sloga iz Erdevika JEDNA – VEČNA.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading