LAUREATI JESENJEG DELA SEZONE: Zona Istok!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.01.2023

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su obeležiji prvi deo sezone 2022/23...

LAUREATI JESENJEG DELA SEZONE: Zona Istok!

Foto: FK Đerdap Kladovo

Jesenji deo sezone u okviru četvrtog ranga srpskog fudbalskog takmičenja, Zone Istok, doneo je velika uzbuđenja i sasvim je jasno da će tokom predstojećeg proleća ljubitelji fudbala moći da uživaju u neizvesnoj borbi kako za vrh tabele, ali i uonoj tokom koje će se odlučiti putnici u niži rang takmilenja.

 
- Borba za vrh tabele:

U rezultatskom smislu najviše je pružila ekipa Đerdapa iz Kladova koja je do liderske pozicije stigla sa 40 bodova na svom kontu. Njih u stopu prate fudbaleri Bora 1919 koji su sakupili tri boda manje, a zatim slede Tanasko Rajić iz Pirota (35) i Balkanski iz Dimitrovgrada (32) čime se spisak potencijalnih kandidata za plasman u srpskoligaški rang takmičenja i okončava.

Republika

Foto: FK Bor 1919

Nadaju se kiksu rivala iz Kladova - FK Bor 1919

 

- Borba za opstanak:

Kada je reč o začelju tabele, moglo bi se reći da je u ovom momentu čak sedam ekipa ugroženo. Svakako, u najtežoj poziciji svakako su ekipe Ozrena iz Sokobanje i BSK Bogovine koju su sakupili šest, odnosno tri boda i navedene ekipe su prema mišljenjima mnogih stručnjaka već prežaljene, a tokom proleća, kada je reč o opstanku strepeće i Radnički 1946 iz Lubnice koji je sakupio deset bodova, Brodoremont Kladovo (16 bodova), Lužnica iz Babušnice (17), OFK Knjaz Trgovište (18) i OFK Zlot (19),...

Republika

Foto: FK Ozren Sokobanja

Ekipa iz Sokobanje pokušaće da izbegne najgore

 

- Laureati prvog dela sezone:

Po mišljenju kako fudbalskih stručnjaka, ali i sportske javnosti najbolji igrač jesenjeg dela takmičenja u okviru Zone Istok, jeste krilni napadač Đerdapa Novica Modanović. Njegov saigrač Ognjen Novčić izabran je za najboljeg mladog fudbalera ovog ranga takmičenja, dok "titule" najboljeg golmana i trenera odlaze u Bor, a njih su zaslužili Mitar Pejović i Ivan Bešanić.

Na kraju, izabran je i tim jeseni Zone Istok kojeg čine jedino fudbaleri Đerdapa iz Kladova i Bora 1919: Pejović (Bor 1919), N. Nikolić (Bor 1919), Lazarević (Đerdap), Ilić (Bor 1919), Karabašević (Bor 1919), O. Novčić (Đerdap), Modoranović (Đerdap), Milićević (Bor 1919), D. Novčić (Đerdap), Lazarević (Đerdap), Vučković (Đerdap).

- U prvom prolećnom kolu Zone Istok sastaće se:

OFK Knjaz (Trgovište) - Bor 1919 (Bor)

Radnički 1946 (Lubnica) - Rajko Mitić (Bela Palanka)

BSK (Bogovina) - Hajduk Veljko (Negotin)

Ozren (Sokobanja) - OFK Slatina (Bor)

Brodoremont (Kladovo) - Đerdap (Kladovo)

Lužnica (Babušnica) - Balkanski (Dimitrovgrad)

Rtanj (Boljevac) - OFK Zlot (Zlot)

Tanasko Rajić (Pirot) - Jedinstvo (Pirot)

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading