VIŠE OD IGRE: Nije u pitanju samo fudbal, to je nadasve emocija - tokom novogodišnjih praznika klub podsetio na svoja najveća dostignuća! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.01.2023

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi bi ih definisali kao "mali klub", velikih majstora ove igre, ali emocija koju on pokreće, nemerljiva je.

VIŠE OD IGRE: Nije u pitanju samo fudbal, to je nadasve emocija - tokom novogodišnjih praznika klub podsetio na svoja najveća dostignuća! (VIDEO)

Foto: FK Kej Čačak

Fudbalski klub Kej iz Čačka osnovan je 2012. godine, ali tokom prethodne tri sezone beleži meteorski uspon u okviru srpskih klupskih fudbalskih takmičenja.

 

Krenula je grupa čačanskih entuzijasta iz najnižeg ranga. Punih osam sezona takmičili su se u okviru Gradske lige Čačka, a onda su snovi počeli da se ostvaruju u sezoni 2020/21 kada su suvereno izborili plasman u viši rang u kojem su "plesali samo jedno leto", jer su se već početkom juna 2022. godine izborili za status člana četvrtog ranga srpskog takmičenja.

Posebno treba napomenuti da su tokom prethodne dve sezone kroz čačansku Gradsku ligu i Moravičku okružnu ligu Jug odigrali ukupno 49 mečeva zabeleživši 39 trijumfa, osam remija i svega dva poraza, uz gol koeficijent 160:41.

Tokom novogodišnjih praznika, klub je svoje pristalice obradovao video klipom u kojem je podsetio na sve ono što je FK Kej postigao tokom prethodnog perioda, a ono što se sa sigurnošću može reći, jeste činjenica da ovaj klub izaziva emociju i slobodno možemo istaći da Čačak možda većinski i navija za ekipu Borca 1926, ali Kej je klub koji predstavlja sportsko mezimče grada na Moravi.

 

 

Moramo istaći da FK Kej tokom prethodne jeseni u okviru Zone Zapadno-moravske nije ostvario rezultate na kakve je navikao svoje pristalice. Svega jedna pobeda i jedan remi u 13 odigranih mečeva bili su dovoljni samo za pretposlednju 13. poziciju, ali je potpuno jasno da sa entuzijazmom koji vlada u Čačku među pristalicama Keja, sve propušteno može nadoknaditi što će omogućiti nastavak najlepšeg fudbalskog sna.

Prolećnu premijeru Kej će imati na svom igralištu protiv užičkog Jedinstvo Puteva i samo jedan dobar rezultat može biti dobar zamajac ka seriji koja će prouzrokovati očuvanje statusa u trenutnom rangu fudbalkog takmičenja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading