DA LI SU VEČITI UGROŽENI? Ovo su najpopularniji fudbalski klubovi u srpskoj prestonici! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.01.2023

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularnost Večitih rivala, ne samo u prestonici, ne dovodi se u pitanje, ali je interesantno videti kako po navedenom pitanju stoje osteli beogradski klubovi.

DA LI SU VEČITI UGROŽENI? Ovo su najpopularniji fudbalski klubovi u srpskoj prestonici! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Detalj sa 168. Večitog derbija

Društvene mreže su izum XXI veka i dobro je poznata činjenica da iz godine u godinu okupljaju sve veći broj populacije.

 

Navedenu činjnicu prepoznali su i sportski kolektivi koji svojim objavama pokušavaju da privuku što veći broj pratilaca, tako da se sa sigurnošću može konstatovati da je klupski marketing u velikoj meri usmeren upravo ka različitim oblicima društvenih mreža.

Nepobitna činjnica jeste da su fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan daleko najpopularniji sportski kolektivi, ali je interesantno videti ko se na ovoj listi nalazi iza beogradskih Večiti rivala.

Kada je reč o Srpskoj ligi Beograd, najpopularniji klub na društvenoj mreži Instagram jeste, možda i očekivano OFK Beograd koji ima nešto više od 9.300 pratilaca. Iza "Romantičara" nalazi se Sinđelić sa 5.658 pratilaca, a visoku treću poziciju drži FK Zvezdara sa nešto više od 4.300 pratilaca.

Interesantno je napomenuti da od svih članova beogradske grupe srpskoligaškog karavana, jedino ekipa novobeogradskog Ušća nema zvanični nalog na društvenoj mreži Instagram, ali je isto tako poražavajuća činjenica da mnogi klubovi poseduju neaktivne naloge na kojima njihove prostalice ne mogu saznati niti jednu aktuelnu informaciju.

 

- TOP 5 najpopularnijih klubova Srpske lige Beograd na društvenoj mreži Instagram:

1. OFK Beograd - 9.307

2. Sinđelić - 5.658

3. Zvezdara - 4.308

4. Zemun - 4.052

5. Brodarac - 3,170

Međutim, sve navedeno daleko je od najpopularnijih klubova Crvene zvezde i Partizana. Klub sa beogradske "Marakane" na Instagramu prati preko 550.000 navijača, dok crno-beli imaju 221.000 pratilaca.

 

- TOP 5 najpopularnijih beogradskih fudbalskih klubova:

1. Crvena zvezda - 551.000

2. Partizan - 221.000

3. Čukarički - 12.500

4. Voždovac - 10.400

5. OFK Beograd - 9.307

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading