U POTRAZI ZA KLUBOM: Denis izneo svoje utiske posle Jagodine!

Autor:

Sport

24.12.2022

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da je trenersko posao jako nezahvalan u nekim situacijama uverili smo se više puta.

U POTRAZI ZA KLUBOM: Denis izneo svoje utiske posle Jagodine!

Foto: Privatna arhiva/Jovan Denis

Svaki trener pametno bira sastav svog stručnog štaba. U većini slučajeva prilikom promene trenera dolaze u klub i novi saradnici, obično su to ljudi od poverenja koji idu u paketu sa prvim trenerom.

Republika

Jovan Denis je pomoćnik u stručnom štabu Dušana Đokića, nekadašnjeg igrača Zvezde koji polako gradi svoju karijeru pored terena. Đokić i Denis su u finišu prvenstva završili saradnju sa Jagodinom, sada vagaju ponude i spremaju se za novi posao. Kontaktirali smo Denisa kako bi sa njim porazgovarali o raznim temama trenerskog posla.

Poslednji anagažman je bio u Jagodini u Srpskoj ligi Istok.

- Pre svega, želeo bih da kažem da smo izuzetno ponosni i zadovoljni rezultatom koji smo napravili. Imali smo najmlađu ekipu ne samo u našoj ligi nego i u čitavom našem fudbalu.

Prosek godina je bio samo 19, i to je po nekim podacima i rekord?

- Tako je, mislim da nije bilo mlađeg sastava od Super lige pa do najnižih rangova. Urađeno je i više nego što je bilo ko mogao da očekuje sa mladim momcima.

Promocija mladih igrača i plasman u viši rang nekada ne idu jedno sa drugim.

- Kada smo došli u klub napomenuto nam je da je prvenstveni stav kluba razvoj mladih igrača, a tek onda ukoliko se ukaže prilika i napad na prvo mesto. U igračkom kadru smo imali dovedeni samo dva iskusna igrača u letnjem prelaznom roku. 

Goloboradi mladići su odlično iskoristili šansu u jesenjem delu šampionata.

- Neki od njih su odigrali prve seniorske minute. Mislim da smo dobro odradili posao po pitanju mladih igrača, neki od njih su posle kraja polusezone dobili ponude iz viših rangova, pa čak i iz Super lige.

Republika

Foto: Privatna arhiva/Jovan Denis

Period u omladincima Voždovca

 

Jocić je odneo i priznanje, a to je na neki način i Vaših ruku delo.

- Iz našeg "sistema" izašao je Dušan Cakić koji je proglašen za najboljeg mladog igrača Srpske lige Istok. Takođe Veljko Jocić  je debitovao kao najmlađi igrač u istoriji kluba sa svega 16 godina i 2 meseca.

Za kratak period u Jagodini uspeli ste da uzmete i trofej.

- To je još jedna stvar na koji smo jako ponosni. U finalu za trofej kupa Istočne Srbije savladali smo Trajal koji igra Prvu ligu.

Republika

Foto: Privatna arhiva/Jovan Denis

Sa Đokićem je spasio i Slogu ispadanja

 

Pre Jagodine bili ste u Kraljevu takođe sa Đokićem, ispada da ste odlični partneri.

- U Kraljevu smo vodili ekipu Sloge. Kada smo mi došli bili su pretposlednji na tabeli sa svega osam bodova. Na kraju smo uspeli da ih podignemo na tabeli dve pozicije iznad zone ispadanja. 

Sledeća stanica bio je Beograd?

- Vodili smo omladince Voždovca. Za sedam kola u Omladinskoj ligi Srbije podigli smo momke i tu smo takođe uspeli da sačuvamo status u ligi.

Koji su Vaši dalji planovi, da li ima poziva već?

- Bilo je kontakta, ali za sada još uvek neka konkretnih ponuda. Čekamo nešto ozbiljno, ambicije su nam usmerene ka Prvoj ligi, ili na neku od ekipa koja je konkurent za ulazak u drugi rang takmičenja.

Jovan i Dušan su na svakom poslu pokazali da vrede. Kada je trebalo izdići ekipu i popraviti formu uspeli su, i to dva puta. U Jagodini su na velikoj pozornici Srpske lige promovisali buduće velike igrače, a sada čekaju priliku za novo dokazivanje.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Elmaestro13

25.12.2022 10:26

Odlican strucni stab, trebalo bi superligasi dobro da se porazmisle, a ne samo da vrte ista imena.