JESENJI PRVAK: Jedinstvo bi trku u troje da završi na prvoj poziciji!

Autor:

Sport

22.12.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Grdelici će se na proleće voditi bitke za ulazak u viši rang.

JESENJI PRVAK: Jedinstvo bi trku u troje da završi na prvoj poziciji!

Foto: FK Jedinstvo Grdelica

U sezoni 2020/2021 ekipa Jedinstva je igrala u Zoni Jug, ali je na kraju iste bila u grupi od šest timova koji napuštaju takmičenje i sele se u niži rang.

Republika

Prošle takmičarske godine bili su konkurenti Lomnici za prvo mesto, ali kako je tekla sezona tako je usled pada forme došlo i do pada na tabeli. Tada se na kraju sezone ekipa nalazila na trećoj poziciji. 

Jesenji deo polusezone završili su na liderskoj poziciji sa učinkom 12-2-1 i 38 bodova. Jedinstvo iz Bošnjača je na 35, a Čekmin na 34. To su tri ekipe koje će voditi borbu za ulazak u viši rang. Kontaktirali smo ljude iz uprave kako bi dobili odgovore na neka pitanja.

Tradicija duga 86 godina, igrala se i Srpska liga, ove sezone se borite za Zonu Jug?

- Ove godine smo nastavili stazama stare slave, nadamo se da će se na kraju sezone slaviti ulazak u viši rang.

U zadnjih par godina dosta se radilo na poboljšanju uslova u klubu?

- Tako je. Dosta toga smo unapredili, hteo bih ovog prilikom da se zahvalim gradonačelniku Cvetanoviću, ali i ostalim prijateljima koji pomažu klubu na bilo koji način. 

Odmah po završetku jesenjeg dela sezone bacili ste se na pronalažanje adekvatnih pojačanja.

- Već je dogovoren dolazak polušpica o kojem će biti reči kada i zvanično počne prelazni rok. Sa 39 datih golova predstavljamo tek peti napad u ligi, pa ćemo u ovom prelaznom roku ojačati samu navalu tima. U pregovorima smo i sa jednim centarforom koji igra u Srpskoj ligi, pa ćemo videti. 

Prvo mesto privlači i igrače, u nižim rangovima se obično i sami nude?

- Ista situacija je i kod nas, ali pokušaćemo da izabaremo samo ono što nam stvarno treba i što će nam doneti napredak u igri. Do početka priprema sredinom januara se nadamo da ćemo imati spreman roster.

Republika

Foto: FK Jedinstvo Grdelica

Stub odbrane

"Napad daje golove, ali odbrana donosi titule" - lopta na polusezoni je samo četiri puta završila u golu koji je branio golman tima iz Grdelice.

- Nezahvalno je sada bilo kog isticati u timu, ali se stamena odbrana sama istakla po broju primljenih golova. Tome je u velikoj meri doprineo Nemanja Gorčić. Gorčić je u naš tim stigao ovog leta i pokazao je zašto u CV-iju ima imena velikih klubova. 

Republika

Foto: FK Jedinstvo Grdelica

Trenerski duo

Igračima je sve obezbeđeno, čak i treninzi po grupama u dve smene.

- Na startu sezone promovisali smo dva čoveka koji su zaduženi zavođenje igračkog kadra. Igor Đokić sa svojim najbližim saradnjim Bratislavom Cvetkovićem čini stručni štab. Dosta igrača ima poslovne obaveze u određenim terminama, pa tako im je omogućeno da mogu trenirati kada su slobodni. 

Uslovi za zonaški rang takmičenja su tu, ali su u planu i dalja unapređenja.

- Teren se redovno održava, a u nekom daljem periodu planiramo i radove na sređivanju tribina. 

Imate i grupu navijača koji prate klub?

- "Grdelička manguparija" je uvek tu sa nama, nebitno da li je loše vreme, da li je domaći ili gostujući teren. I to samim igračima i ljudima u klubu dosta znači. Ovom prilikom bi hteli da im se zahvalimo na podršci.

U prvom kolu posle zimske pauze Jedinstvo gostuje ekipi Lemind 1953. Prvi susret u Grdelici ove sezone završen je pobedom domaćeg tima 4:0. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading