HRONOLOGIJA JEZIVOG ZLOČINA KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Danku majka dovela u prirodu, pijani radnici je udarili, ugušili i bacili na deponiju!

Autor:

Hronika

04.04.2024

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malenu Danku Ilić je majka 26. marta dovela u prirodu, okrenula se da drugom detetu da vodu, i devojčica je nestala. Višednevna ispitivanja oca i majke, prekopavanje pola sela i obilazak podzemnih tunela, potraga po EU... Deset dana kasnije, Danka je pronađena ubijena na deponiji

HRONOLOGIJA JEZIVOG ZLOČINA KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Danku majka dovela u prirodu, pijani radnici je udarili, ugušili i bacili na deponiju!

Foto: instagram

Evo kako je izgledala potraga za devojčicom Dankom Ilić (2), zbog koje je prvi put u Srbiji pokrenut sistem "Pronađi me". 

PRVI DAN

Devojčica je nestala 26. marta u Banjskom polju u Boru. Majka Ivana Ilić prijavila je policiji da joj je nestala ćerka (2). Majka je ćerku i sina dovela u Banjsko polje da se igraju. Devojčica je nestala kada je ona drugom detetu davala vodu. 

Foto: facebook

Majka Danke Ilić

- Okrenula sam se da dam vodu drugom detetu i kada sam pogledala ponovo, nje tu nije bilo  - rekla je majka tada.

Počela je potraga za devojčicom. Alarmiran je sistem "Pronađi me", prvi put u Srbiji. 

DRUGI DAN
Policija na terenu, došlo je i pojačanje iz Beograda. Uključili su se i brojni meštani i vatrogasna služba. Utvrđeno je da se devojčica ne nelazi na 10 kvadratnih kilometara koji su pretraživani. 

TREĆI DAN

 Uhapšena tri muškarca iz BiH koji su se povezivali sa nestankom male Danke (2). Utvrđeno je da devojčica nije kod njih. 

ČETVRTI DAN 
Poligrafski je ispitan Miloš Ilić, Dankin otac. Otac je prošao poligraf. 

PETI DAN
Helikopteri nadletali Banjsko polje i Borsko jezero

ŠESTI DAN

Foto: Printscreen ustupljenog videa

Snimak na kome se nalazi devojčica koja liči na Danku

Objavljen snimak iz Beča na kom je navodno bila Danka. Snimak je napravio srpski državljanin- snimio je dve žene iz Rumunije sa devojčicom koja liči na Danku. Počela je potraga za ovim ženama sa snimka 

SEDMI DAN
Pretražena deponija na Starom banjskom putu, ali ništa nije nađeno

OSMI DAN
Devojčica se paralelno traži u Beču i u selu kod Bora. 

DEVETI DAN
List Kosmo objavio je da je pronašao jednu od žena sa snimka, ona tvrdi da je devojčica njena ćerka. 
- Šta da im kažem? U paklu sam od nedelje! Bila sam u Velsu kada sam tokom noci primila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom deli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da se za mnom traga zbog nestalog deteta. Odmah sam u nedelju otišla u policiju u Velsu i zatražio pomoć, ali su me poslali kuci i savetovali da se prijavim policiji u Becu u mom okrugu. Juce sam otišla u policiju u 21. okrug, tražila sam da mi pomognu i zaštite mene, zaštite moje dete i moju majku. Upravo su me poslali kuci. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bila sam jako uplašena, nisam znala šta da radim, obuzeo me strah da ću ostati bez posla -  rekla je ona.

DESETI DAN

Foto: ST/Nemanja Pančić

Potraga za devojčicom trajala je 10 dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je devojica Danka Ilić ubijena! 
Danku su ubila dvojica radnika JKP "Vodovod" Bor - S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot. Oni su pod dejstvom alkohola prvo udarili devojčicu kolima, a potom je ugušili i bacili na deponiju. Devojčica je ubijena samo sedam minuta pošto je majka prijavila nestanak deteta policiji. Oni su priznali zločin. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading