DA LI SU OVO KLJUČNI SVEDOCI? Oni su poslednji videli živu Danku Ilić

Autor:

Hronika

11.04.2024

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragocene informacije o vremenu i mestu gde je nestala mala devojčica.

DA LI SU OVO KLJUČNI SVEDOCI? Oni su poslednji videli živu Danku Ilić

Foto: ST/Nemanja Pančić, Facebook

Porodica Dragijević i Janković suočavaju se sa ozbiljnim optužbama zbog ubistva dvogodišnje Danke Ilić, čije telo još uvek nije pronađeno. Dejan Dragijević, Srđan Janković, njihov otac Radoslav Dragijević, kao i Dalibor Dragijević, preminuli nepunih 48 sati nakon hapšenja, svi su bili uhapšeni pod sumnjom za ovo strašno delo. Pored njih, policija istražuje nekoliko mogućih ključnih svedoka.

Dejanova majka, jedina preostala članica porodice koja nije u pritvoru, mogla bi da bude ključni svedok u ovom slučaju. Iako je u kratkom razgovoru sa novinarima rekla da nije videla sina od nestanka devojčice, njeno ponašanje je dovelo u sumnju verodostojnost ove tvrdnje.

Srđanov otac, Dušan Janković, aktivno je saradjivao sa policijom tokom potrage za telom devojčice, vodeći ih na svako mesto gde porodica poseduje imovinu. Izjavio je da mu je teško palo sve što se dogodilo i da se suočava sa velikim emotivnim izazovima.

Budim se noću, plačem, teško mi je. Srđana sam video samo u Boru, ne znam kada ću ponovo - rekao je Dušan.

Foto: ST/Vladimir Lukić, facebook

Dušan Janković, Srđan Janković, Danka ilić

Meštani Banjskog Polja, gde se odvijala potraga za Dancom, su ispričali svoja iskustva koja bi mogla biti od značaja za rekonstrukciju događaja. Neki od njih su videli devojčicu neposredno pre tragedije, ali nisu bili svesni njenog nestanka. Njihovi iskazi mogu biti dragoceni za razumevanje celokupne situacije.

- Ja sam je videla poslednji put tu ispred njene kapije. Bila je tako mala, da sam verovala da su roditelji negde pored nje. Ovo naselje je mirno i mi svi puštamo decu da idu ispred nas. Noćima ne spavam zbog Danke. Da sam je uzela u naručje, ona bi danas bila živa... Sve ovo mi je katastrofa - ispričala je za "Telegraf.rs" S. M. iz Banjskog Polja.

Komšinica je izrazila duboku žalost i kajanje zbog toga što nije reagovala kada je videla Danu ispred svoje kuće. Njeno svedočenje predstavlja snažan prikaz emotivnog tereta koji oseća zajednica. Tog dana je njenom sinu bio rođendan. Tek kasnije čula je šta se dogodilo. Prvo se obratila Dankinom dedi. Njemu je rekla da je dete videla kod kapije i da je mala da nije mogla daleko da ode.

- Deda me je pitao zašto je nisam uzela. Rekla sam da sam mislila da neko ide za njom. Osećam se krivom i odgovornom, ali ipak ja sam je videla samo sa prozora, i to "krajem oka", nisam mogla da znam da je sama. Da sam znala kakva je situacija, odmah bih je zadržala - dodala je S. M.

Kako je ispričala, išla je i na poligrafsko ispitivanje.

- Rekla sam svima da mi je žao što nisam izašla iz kuće i uzela je. Mislila sam da je roditelji prate. Da sam znala da je sama istrčala bih iz kuće. Ne mogu sebi da oprostim. Ja imam decu. Da se njima nešto desi mene ne bi našli živu - ispričala je S. M. i dodala da je devojčicu tražilo celo naselje.

Kako je opisala, prešli su svaki metar Banjskog Polja. Nadala se da je tu negde, čak i da je oteta, jer bi to značilo da je živa.

- Sve je bolje od ovog scenarija. Plašim se da ostajem sama. Kada mi je suprug u drugoj smeni samo mislim da će se nešto strašno dogoditi. Mala Danka ničim ovo nije zaslužila. Sve je ovo veliki stres. I ispitivanje u policiji i sve nakon toga - ispričala je komšinica.

Republika

Foto: Tanjug/Marko Djoković, Facebook

Informacije o nestanku

Još dvoje ljudi videlo je Danku u Banjskom Polju, ali niz put u odnosu na kuću, u smeru ka izlasku iz sela. Bili su to majka i sin koji su prošli automobilom, ali nisu reagovali jer je devojčica bila ispred komšijske kuće i mislili su da je njihova unuka koja se igra napolju.

- U nekom momentu kad sam se kretao ovde ulicom video sam dete, devojčicu. Posle sam skrenuo i nastavio ulicom dalje. Ja živim oko 50m odavde. Dete sam video, a kada sam se vratio nije ga bilo. To je bilo negde oko 13.45. Kad sam se vratio bilo je prazno - naveo je komšija Dragan Dojčinović.

Njegova majka govorila je detaljnije ispričala gde su videli Danku. Bilo je to ispred poslednje naseljene kuće na putu koja vodi ka mestu na kom je Danka bila sa majkom.

- Dete je otišlo pred kuću gde su tarabice ograđene. Rekla sam: "E, Dragane, vidiš kako su stavili pločice pa se dete igra". Da sam znala, stala bih pa bih ga uzela. Ja ne mogu da prežalim to nikada. Mislili smo da je unuče od komšija prekoputa jer imaju i oni, kao i mi što imamo, male unučiće. Igrala se na pločniku, skakala je - rekla je za Telegraf.rs Ratomirka Dojčinović.

Nakon što je čula šta se dogodilo kaže da sad, kad prođe tuda, kao da je udari nešto po glavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading