UNUK POZNATOG GLUMCA NOŽEM UBADAO U LEĐA MLADIĆA, NOVI DETALJI POKUŠAJA UBISTVA! Porodica puna AFERA - roditelji PET MILIONA ostali dužni državi! (FOTO)

Autor:

Hronika

02.01.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Unuk čuvenog glumca i reditelja uhapšen je nakon što je pokušao da ubije dvadeset jednogodišnjeg mladića.

UNUK POZNATOG GLUMCA NOŽEM UBADAO U LEĐA MLADIĆA, NOVI DETALJI POKUŠAJA UBISTVA! Porodica puna AFERA - roditelji PET MILIONA ostali dužni državi! (FOTO)

Foto: MUP Hrvatske

Matija Vrdoljak (27), unuk Antuna Vrdoljaka, poznatog hrvatskog glumca i reditelja, pritvoren je u zatvoru Remetinec nakon što je osumnjičen za pokušaj ubistva. Određen mu je pritvor od mesec dana, kako ne bi ponovio delo ili uticao na svedoke.

Naime, uhvaćen je nakon što su ga građani prepoznali na snimcima koje je policija objavila. On se sumnjiči da je 9. decembra 2023. godine pokušao da nožem ubije dvadesetjednogodišnjaka.

Prema otpužnici, on je sa više uboda nožem pokušao da ubije mladića koji je bio u grupi koja se sukobila sa prijateljima Vrdoljaka. Na ispitivanju se branio ćutanjem, prenosi 24sata.hr.

Ovim povodom se oglasio i njegov advokar Fran Olujić.

- Bez komentara - rekao je njegov advokat Fran Olujić.

Republika

Foto: MUP Hrvatske

Matija Vrdoljak pokušao da ubije mladića

Podsetimo, do sukoba je došlo u Draškovićevoj ulici ispred hotela ''Sheraton'', a kako policija dve nedelje nije mogla da utvrdi ko je mladić, odlučili su da potraže pomoć od građana.

- Tokom istrage došlo se do saznanja da je 9. decembra 2023. godine u 4.27 sati u Draškovićevoj ulici došlo do verbalnog i fizičkog sukoba. U njemu je učestvovalo više osoba, a među njima je bio i oštećeni 21-godišnjak kojem je osumnjičeni 26-godišnjak prišao s leđa te mu je, iako je znao da ga 21-godišnjak ne vidi i ne može se odbraniti, naneo više ubodnih rana s namerom da ga usmrti nožem koji je imao kod sebe - objavila je zagrebačka policija i istakla da je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb mladiću pružena lekarska pomoć, te da je utvrđeno da je lakše povređen.

Tokom istrage, ispitani su i mladići koji su u sukobu učestvovali, a koji su u cilju da zaštite prijatelja složili priču da su u trenutku sukoba videli kako im nailazi nepoznati dečko, te da je u metežu koji je nastao primetili su kako krvari iz ruke (tokom napada porezao se između palca i kažiprsta). Zbog toga im ga je bilo žao, pa su ga odvezli kući.

Inaće, Matija Vrdoljak je nekoliko puta prekršajno kažnjavam. Između ostalog je jednom prilikom pod uticajem alkohola ometao javni red i mir, vređao policajku, kao i zbog posedovanja marihuane.

Matija Vrdoljak sin je najmlađeg sina Antuna Vrdoljaka Luke i njegove supruge Ivane Radeljić Vrdoljak. Preduzetnički par spominjao se svojevremeno po medijima zbog navodnog duga od pet miliona kuna za neplaćenu rentu i porez na davanja za gornjogradski prostor u kojem su desetak godina imali kafić Tavernu.

- Ne mogu o tome da razgovaram. Nemam volje - odgovorio je Antun Vrdoljak na pitanje živi li njegov unuk Matija s njim i kako komentariše činjenicu da je osumnjičen za pokušaj ubistva i da je u istražnom zatvoru, za pomenute medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading