NISAM IZGUBILA VERU U DOBRE LJUDE! Majka ubijene devojčice prvi put o optužnici: "Želim da večno živi njen miris u sobi u kojoj je plesala, pevala i igrala"

Autor:

Hronika

23.10.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica, prema aktuelnom zakonu, nema krivičnu odgovornost i ona je, zasad, na njegovom ocu Vladimiru i majci Miljani Kecmanović, kaže Ninela Radičević.

NISAM IZGUBILA VERU U DOBRE LJUDE! Majka ubijene devojčice prvi put o optužnici: "Želim da večno živi njen miris u sobi u kojoj je plesala, pevala i igrala"

Foto: Printscreen

Ninela Radičević, majka monstruozno ubijene učenice petog razreda A. B. na holu škole "Vladislav Ribnikar", gde je dežurala s drugaricom B. A., takođe ubijenom u masakru Koste Kecmanovića 3. maja, zadovoljna je podizanjem optužnice protiv roditelja ubice.

Ističe da je Više javno tužilaštvo odlično uradilo posao. Neutešna žena priznaje da su je remetili pojedini navodi i da je na mahove, kao i njen suprug, bila uznemirena mislima da do optuženja Miljane i Vladimira Kecmanovića neće ni doći.

- Jesmo čekali optužnicu pet meseci i bili nestrpljivi i jesmo bili uznemireni iščekivanjem da li će do nje doći ili ne, ali mislim da je vreme bilo neophodno da bi se sve uradilo kako treba. Mislim da je tužilaštvo uradilo apsolutno sve kako treba i želim da zahvalim na tome. Tek smo na početku postupka, ali sam zasad, kao laik, baš zadovoljna - rekla je Ninela.

U daljem razgovoru tokom gostovanja u emisiji "Jutro" na Prvoj, majka devojčice ubijene s osam drugara i čuvarom škole ironično se osmehnula na konstataciju voditeljke da su advokati Vladimira Kecmanovića izjavili da je na njega vršen nedozvoljen pritisak da prizna krivicu što je maloletno dete obučavao da puca u pokretne mete i što mu je učinio dostupnim oružje i municiju kojima je počinio zločin.

VERUJE ADVOKATIMA

- Ubica sam, prema aktuelnom zakonu, nema krivičnu odgovornost i ona je, zasad, na njegovom ocu i majci. Videćemo šta će se dalje dešavati - rekla je Ninela, slegnuvši ramenima. Ona nije podrobnije komentarisala optužbe protiv Vladimira, kao ni protiv Miljane, na kojoj je teret dokazivanja da objasni odakle njeni tragovi na metku koji je ispaljen u odeljenju tog dana.

Ninela kaže da je sigurna u kancelariju Zore Dobričanin Nikodinović, koja ih zastupa u krivičnom i parničnom postupku.

- Mi, kao porodica, imamo veliku sreću što su nam punomoćnici prvo dobri ljudi, pa onda i sjajni advokati, pa imamo mir u glavi i veru da će sve uraditi kako treba - istakla je.

Snaga ove majke fascinira javnost u svim njenim istupima jer o iznenada izgubljenom detetu govori s osmehom, srećna što je devojčica postojala i što je tih nepunih 12 godina okruženje oplemenljivala i činila svet lepšim mestom. Za nju kaže da im je poslata da ih nauči kako se voli.

BILA JE POSEBNA

- Ona je bila posebna i to kažu svi iz našeg okruženja. Neko će o meni reći da sam ovakva ili onakva, ali ja pričam s njom, kupujem za nju sitnice. Kad odem negde, ja joj kupim neku narukvicu - s osmehom je ispričala nadljudski snažna žena koja svakog dana, kao i njen suprug, vreme provodi u sobi ubijene ćerke, gde je se najživlje sećaju i odakle je otišla prokletog jutra pošto je tata, kao i svakog dana, probudio poljupcima.

Nije se više vratila i za sobom je ostavila prazninu, ali ne i muk jer o njoj stalno govore njeni najmiliji i ona živi na taj način.

- Želim da večno živi njen miris u sobi u kojoj je plesala, pevala i igrala. Ona je bila fenomenalna, lik, čudo s jakim i dobrim karakterom, bezbrižno dete, puno ljubavi, koju je nesebično delila. Imala je čisto i toplo srce, kao da je imala oreol oko sebe. Razoružavala je osmehom i kad bih je nekad izgrdila. Na primer zato što nikada sa sobom ne nosi ključ, pa ja moram da prekidam onlajn sastanak da bih joj otključala. Ali čim bih čula njen glas i tu razdraganost, odustala bih od grdnje - rekla je Ninela.

Čekala tatu kad je monstrum pucao u nju

Nesrećna devojčica je poslednji poziv, samo nekoliko minuta pre nego je dečak-ubica pucao u nju, uputila ocu Ivanu, traživši mu da naruči hranu iz popularnog lanca brze hrane i dok je on bio na putu da ispuni želju mezimice, njen život se ugasio.

- U 8.33 zvala je tatu da joj donese nešto iz Meka, objasnivši mu da to uvek rade dežurni učenici. Ona nije bila zahtevno dete i nije izvoljevala. Za devet minuta je sve bilo gotovo. Ivan je bio na putu ka školi da joj odnese pare - ispričala je Ninela, prisećajući se crnog jutra. 

Svaki dan plakala pred školom

Ninela je posle ubistva ćerke odlazila svaki dan kod ulaza kroz koji je njena ćerkica poslednji put utrčala obučena u novu suknju iz Soluna, iz kojeg se vratila prethodne noći s roditeljima i bratom i bila spremna za slikanje za školski album, a posle sata je kroz njega izneto njeno beživotno telo, kao i druge ubijene dece i školskog čuvara. Na nosilima su tuda izneti ranjena nastavnica i deca, od koje više njih nije preživelo, ili se i dalje bore za ozdravljenje.

- Prolazila sam u početku pored škole svaki dan, to mi je bilo mesto da se isplačem, izbacim tu tugu i poljubim sliku. Međutim, sada me ta vrata, kroz koja je poslednji put ušla, a izašla na potpuno drugi način, strahovito mnogo bole - ispričala je neutešna majka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ja

25.10.2023 17:42

Dragi ljudi neka vam Bog dade snage da izdržite, i nadu da ćete se sresti opet na drugom svijetu....