ONI ĆE O KOSTI KECMANOVIĆU REĆI I NAJSITNIJE DETALJE: Učiteljica, razredna i nastavnik koji je nosio krvavu decu će svedočiti na sudu?! Sve će se saznati

Autor:

Hronika

23.10.2023

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedoci u postupku protiv Kecmanovića moraće da ispričaju kako se dečak ubica ponašao u društvu i kako je rešavao sukobe. Zakletvom će se obavezati da kažu šta nije valjalo u njegovom ponašanju i ponašanju roditelja.

ONI ĆE O KOSTI KECMANOVIĆU REĆI I NAJSITNIJE DETALJE: Učiteljica, razredna i nastavnik koji je nosio krvavu decu će svedočiti na sudu?! Sve će se saznati

Foto: Privatna arhiva, Mup, Shutterstock

Na suđenju u parnici Kosti Kecmanoviću, njegovim roditeljima Vladimiru i Miljani Kecmanović i osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" za svedoke su predloženi učiteljica dečaka ubice - Vesna Belavin, kao i njegova razredna u prethodnom VI/3 Nada Radonjić Bulatović i razredna "krvavog "VII/2 Dragana Tomić. 

Republika

Foto: Mup, ATA Images, Tik tok

Advokat Ognjen Božović zastupa porodice ubijene dece, a Marina Ivelja optužene Kecmanoviće

Za svedoke u parnici koja se pred Višim sudom u Beogradu vodi po tužbi 27 članova porodica ubijenih 3. maja, za nadoknadu nematerijane štete zbog pretrpljenog bola, patnje i straha,učiteljicu i razredne starešine škole na Vračaru predložila je Marina Ivelja advokat Kecmanovića. 

- Odbrana optuženih veruje da će učiteljica i razredne starešine reći kako je mali monstrum bio uzorno dete i odličan učenik koji se takmičio iz više predmeta, te su ih zato predložili za svedoke. Pojedini roditelji, nasuprot tome veruju da će učiteljica i njene koleginice morati da ispričaju kako se Kecmanović ponašao u društvu i kako je rešavao sukobe sa decom. One će položiti zakletvu i kao svedoci će biti u obevezi i da kažu šta nije valjalo u njegovom ponašanju i ponašanju roditelja, a definitivno je imao ispade u toku školovanja koje su njegovi majka i otac zataškavali - predočava izvor Srpskog telegrafa. 

RepublikaMesto zločina, škola na Vračaru sa deset umrlica , sjajne dece i čuvara

Svedoci će biti upitani i o kobnom 3. maju kada je Kosta naoružan došao u školu, gde je ubio osam đaka i čuvara i ranio šestoro dece i nastavnicu istorije. Posle 12 dana lavovske borbe za život, jedna od ranjih devojčica je podlegla kao deseta žrtva maloletnog monstruma. 

Koliko će tri dame znati o samom događaju veliko je pitanje, ali će zato njihov kolega nastavnik geografije Zoran Nišević kojeg je za svedoka predložila Sanja Gunjić kao zastupnik tužene škole govoriti o najpotresnijim prizorima tog dana kao čovek koji je na svojim rukama nosio krvavu decu, Kecmanovićeve žrtve da bi ih spasao smrti. 

Glavna rasprava u ovom predmetu zakazana je za 28. i 29. decembra kada će biti saslušano devet članova porodica ubijenih devojčica Katarine Martinović i Ane Božović, kao i roditelji Andrije Čikića koji je bio njihov jedinac. Oni će govoriti o pretrpljenom strahu, intenzitetu i dužini njegovog trajanja i duševnim bolovima i patnji koja ih razdire već skoro pola godine.

Republika
Parnica u Višem sudu u Beogradu nastavlja se 28. i 29. decembra

Odbrana i suprotna strana složili su se da maloletnog Kecmanovića tim lekara treba da veštači kako bi se utvrdilo da li je bio sposoban za rasuđivanje kada je počinio zločin, iako zastupnik oštećenih Ognjen Božović smatra da je dečak ubica zločin počinio svestan svega. Za Božovića su sporni način vaspitanja, kao i porodične prilike kod Kecmanovića, kao i to da se škola bavila prevencijom nasilja.

Oštećena strana traži sud od škole dobije izveštaj sa svim izostancima Koste sa časova u sedmom razredu zbog sumnje na loše vaspitanje od strane roditelja i davanje rđavih primera, jer se sumnja da su mu pravdali izostanke, koji nisu bili opravdani.

Božović je predložio i da se od Klinike za neurologiju i psihijatriju pribavi kompletan istorijat lečenja Koste, kao i njegov medicinski karton iz doma zdravlja Stari Grad.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Trilema

23.10.2023 16:53

pitam se :kada bi Dante punio krugove gde bi stavio Kecxmanoviće a gde nas sa našim bezdušnim, surovim komentarima.Ne kažem da nisu krivi, ni da nisu zaslužili počasno mesto u paklu. Odgajili su ga takvog, razmaženog, sebičnog, čuvali i negovali kao malog princa, sve najskuplje i najbolje samo za njega. Njihova velika nada.No bili su tu i zahtevi. dobre ocene, strani jezici, sportovi, Zahtevni roditelji, a i kakvi bi mogli biti, dvoje visoko školovanih ljudi, sa velikim radnim iskustvom i ogromnom žrtvom za postizanje istog. Retki su među nama oni koji se mogu pohvaliti takvom radnom biografijom. Ne znamo mi šta je to, pozavršavali smo kojekakve mega bleje fakultete, po političkoj liniji se zaposlili, jer ovakvi stručnjaci i ne mogu drugačije.Mi obični smrtnici, lakše gajimo decu, upisujemo ih u privatne škole, da slučajno ne bi bilo kiksa, pa se hvalimo uspehom za koji smo izdvojili par hiljada evra.Najveći prestupnici i huligani su na ulicama, nisu u sali u kojoj se vežba boks, karate i druge borilačke veštine. Znao je to tata Kecmanović pa je svog mezimca poveo u streljanu, da uči da puca! NE DA UBIJA! No bez obzira što su roditelji poprilično popunili Kosti dan ostalo je vremena dovoljno da on osamljen, omiljen mami i tati, al ne i drugovima, skuje svoj pakleni plan.njih će likvidirati a njima pokazati da je najbolji.Da ga nisu naučili da puca, da nisu postavili njemu nedostižne ciljeve, da su ga pustili da sam spozna svoje granice.... Šta bi bilo kad bi bilo. Kecmanovićima ne treba pakao, znaju oni da su im duše prodate, da su omašili i da nikada spokoj neće naći. Nisu im potrebne naše osude, i najsuroviji od nas smo suviše blagi za njih, Kosta se pobrinuo za to. Ostavio im opustošenu dušu koja nikada mira neće imati. Kosta je otvorio Pandorinu kutiju novog doba. Koliko mi se čini, mi zlo nismo prepoznali.

Odgovori 7 10
Ha

23.10.2023 19:01

@Trilema - A evo nam i Dantea. Vrlo kvalitetno kmečanje nad sudbinom masovnih ubojica. Možda bi im trebalo dodijeliti neku nagradu. Recimo za životno djelo, ipak se nitko u povijesti ne može pohvaliti takvom biografijom. Možda za koju godinu i obogate istu. K. je samo demo verzija, tek sad slijedi ono pravo. Ne odgajaju se tako djeca, žalosno tko ih sve ima. Netko je napisao da je ovaj zločinac imao nevjerojatnu nesreću da ga naprave ove moralne nakaze. Jadnik jednostavno nije imao nikakve šanse.

Neko

23.10.2023 20:04

@Trilema - Trilema SVAKA CAST na tekstu!

MilKa

25.10.2023 14:00

@Trilema - "Kosta je otvorio Pandorinu kutiju novog doba. Koliko mi se čini, mi zlo nismo prepoznali". Vi jeste. I ja sam... Ima nas i realnih za razliku od onih 'drugačijih' koji kao da jedva čekaju da kroz olaku osudu bilo kakvoj pojavi nahrane iluziju da su bolji ljudi. Pandorina kutija traži mnogo ozbiljniju, kolektivnu analizu i odgovornost. Ne mogu sva zla ovog jezivog događaja samo na kičmu Kecmanovica. Vremenom ce se dogoditi presuda za konkretno zlodelo ili posledicu, sta sa uzrokom i okolnostima? 'Galamom' protiv roditelja K.K., eventualnom presudom dotičnih, dogodiće se instant satisfakcija za uznemirenu javnost ali prebukirana Pandora nece stati. Guralo se, trpalo, svaštarilo. Kamata na ogroman ceh porasla. Neće proći samo sa Kecmanovicima. Ima "sudija" i nad sudijama. Kolektivno ćemo se prošvercovati pred sudijama, NE i pred "sudijama". Ako razumete...