"Kažu zakonom nije bilo zabranjeno da Kostu obučavaju ratni veterani, sve bih pohapsio": ADVOKAT PORODICA UBIJENE DECE SE ZGROZIO

Autor:

Hronika

20.10.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ognjen Božović koji zastupa porodice žrtava masakra žustro se usprotivo kada je advokatica dečaka ubice i njegovih roditelja rekla da zakonom nije zabranjeno streljaštvo kao ni podučavanje dece da pucaju.

"Kažu zakonom nije bilo zabranjeno da Kostu obučavaju ratni veterani, sve bih pohapsio": ADVOKAT PORODICA UBIJENE DECE SE ZGROZIO

Foto: Mup, ATA Images, Tik tok

U parničnom postupku koji se vodi pred Višim sudom u Beogradu protiv maloletnog Koste Kecmanovića(14), njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanovića i Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" danas je održano pripremnom ročište.

Republika

Foto: Printscreen/TikTok

Vladimir Kecmanović optužen da je sinu omogućio da dođe u posed oružja

Porodice devetoro ubijene dece i školskog čuvara traže naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove i parnju usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Republika

Foto: ATA Images

Advokatica Marina Ivelja zastupa Kecmanoviće u parničnom postupku

Marina Ivelja, advokat Kecmanovića iz advokatske kancelarije Borivoja Borovića, osporila je zahteve suprotne strane i pošto je zastupnik oštećenih porodica Ognjen Božović komentarisao kao loš način vaspitanja maloletnika koji je zapanjio svet pucajući u vršnjake i zaposlene u školi koju je pohađao, ona je predložila sudu da izvrši uvid u novinska članke u vezi sa tim da je doktor Vladimir Kecmanović obučavao sina da puca. Ona je istakla da to nije tačno, ali i da zakonom nije zabranjeno streljaštvo kao ni da neko podučava dete da puca. 

- Postoje javni vojni kampovi i lovački podmladak, koliko god se mi subjektivno neslagali sa tim- rekla je Ivelja.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Advokat Ognjen Božović traži pravdu za oštećene porodice ubijene dece i školskog čuvara

Podsetimo, Vladimir Kecmanović optužen je da je sinu stavio na raspolaganje oružje i municiju kojom je usmrtio deset ljudskih bića i preti mu zatvorska kazna do 12 godina. 

- Na društvenim mrežama i instagramu su objavljene slike koje se nalaze u tekstovima koje koleginica daje nama na uvid, pa to za mene nije dokaz. Gde je za dete to da se oblači u maskirnu uniformu i da ga pucanju uče ratni vojni veterani. Ja bi njih sve pohapsio- zgroženo je rekao advokat Božović. 

Otvaranje glavnog pretresa najavljeno je za kraj decembra kada će svedočiti tri porodice ubijenih devojčica o patnji, bolu i strahu koji su doživeli. 

Najavljeno je tonsko snimanje suđenja koje će se održavati pod budnim okom javnosti željne da sazna pozadinu nezapamćenog zločina.

Bojana Čogurić sudija koja vodi ovaj parnični postupak će se tada  izjasniti o prihvaćenim dokaznim predlozima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Tanja

20.10.2023 20:53

Oružje od kuće je doneo u školu! Roditelji najmlađeg masovnog ubice na svetu ga obučavali da barata oružjem. U školu oružjem od kuće nam poubijao decu,školske drugare.

Ha

21.10.2023 21:40

"Sve bih ih pohapsio!*

Ja

26.10.2023 14:24

Dijete je bolesno, prosto se nije razvio na razini covjeka... sva krivica pripada roditeljima , naučnik i medicinski radnik koji su prikrivali i neliječili ovakvo biće..oni trebaju i moraju odgovarati doživotno!