KOSTA DIVLJA U BOLNICI, TRAŽI DA IDE NAPOLJE: "Šetnju mi ne možete zabraniti!"

Autor: Republika

Hronika

20.09.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kecmanović se na klinici nalazi u posebnom odeljenju i u toku je veštačenje njegovog mentalnog stanja i ličnosti.

KOSTA DIVLJA U BOLNICI, TRAŽI DA IDE NAPOLJE: "Šetnju mi ne možete zabraniti!"

Foto: Republika.rs, Printscreen

Kosta Kecmanović, dečak-ubica na klinici

Kosta Kecmanović (14), koji je 3.maja ubio devetoro đaka i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", već četiri i po meseca zatvoren je na Klinici za neurologiju i psihijatriju Kliničkog centra Srbije.

On se nalazi pod najstrožim merama bezbednosti, i zabranjeno mu je kretanje van bolničke sobe.

Prema našim saznanjima, monstruozni dečak poslednjih dana maltretira zaposlene misleći da ima pravo na šetnju, poput najtežih kriminalaca koji je imaju u zatvorima.

- Nakon višemesečnih suludih prohteva, u kojima je zahtevao kompjuter i luksuznu hranu, Kecmanović je počeo da razmišlja o osnovnim stvarima koje imaju obični robijaši. Među njima je i šetnja po dvorištu ustanove, koja je njemu strogo zabranjena, kako zbog pokušaja bekstva, tako zbog opasnosti da će povrediti zaposlene, jer je kobnog dana hladnokrvno pucao u sve koji su mu se našli na putu. On je ubeđen da je običan osuđenik i da ima pravo na šetnju i zbog toga po ceo dan viče i lupa po sobi - opisuje naš izvor blizak bolnici.

Kecmanović se na klinici nalazi u posebnom odeljenju i u toku je veštačenje njegovog mentalnog stanja i ličnosti, a deca koja su se tu lečila su premeštena.

Ukoliko sud i psihijatri procene da je Kosta opasan po okolinu, on može ostati zaključan u psihijatrijskoj bolnici.

Masovni ubica je 3. maja došao u svoju školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i nasumičnom pucnjavom pucao u sve na koje je naišao. Tada je očevim pištoljem usmrtio devet đaka i pripadnika obezbeđenja, pri čemu je ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (36)

Loading
Mirna

20.09.2023 12:54

U sudskom procesu vještak ima 40 dana da napravi nalaz pa kad je u pitanju u procjena ličnosti. Kakvi su to vještaci i stručnjaci koji skoro 140 dana ne mogu napraviti procjenu? Ili je mali po njihovim standardima normalan pa ne znaju šta će s njim pa ga drže dok ne vide šta se može

Odgovori 13 13
aca

20.09.2023 14:56

@Mirna - Po kojim standardima ubica 10toro osoba bez trunke kajanja moze biti normalan? Nije on tu samo na proceni nego mu je to pocetno mesto gde ce sluziti dozivotnu robiju. Cim napuni 18 ako ga puste sa psihijatrije ide u redovan zatvor. Cak i da se nekim cudom pokaje za zlodelo ne znaci da treba da ga puste. Mora da snosi posledice za masakr koji je pocinio.

Odgovori 18 17
Maca

21.09.2023 09:13

@aca - On ne može u zatvor jer ne podleže sankcijama jer nema 14 godina znači ostaće na psihijatri e sada procena ličnosti kod dece je poseban proces.Nesporno je da je njemu nesto puklo u mozgu da je mogao da ubije desetoro ljudi

Naravno

20.09.2023 18:20

@Mirna - Naravno da ne moze biti normalan hladnokrvni masovni ubica, njegov um je toliko bolestan. Zlo kakvo svet nikada nije video

Odgovori 7 16