KOSTA KECMANOVIĆ IMAO I SPISAK DECE KOJU NE ŽELI DA UBIJE: Dečak-ubica do detalja smislio PLAN - ključne su dve do tri nedelje!

Autor:

Hronika

15.09.2023

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak ubica, prema saznanjima našeg portala imao je dva spiska, na jednom su se nalazila imena njegovih drugara koje je usmrtio, ili pokušao da usmrti, dok je na drugom napisao imena dece koje ne bi povredio nikada.

KOSTA KECMANOVIĆ IMAO I SPISAK DECE KOJU NE ŽELI DA UBIJE: Dečak-ubica do detalja smislio PLAN - ključne su dve do tri nedelje!

Foto: Tanjug/AP/Republika

Kosta Kecmanović koji je počinio najkrvaviji masakar u istoriji Srbije imao je spisak dece koju je planirao da ubije, koji je već viđen, ali takođe imao je sličan papir na kome je napisao imena drugara na koje ne želi da digne ruku. U jednom trenutku, pomahnitali ubica je spisak produžio, pa je njemu pridodao imena sa spiska drugova u koje nije želeo da ispali smrtonosne hice, saznaje nezvanično portal Republika.rs

Kosta je nastavio svoje školovanje putem interneta i završiće osmi razred putem posebne škole "Dr. Dragan Hercog", prateći nastavu iz svoje bolničke sobe.

Dva i po meseca nakon masovnog ubistva, 18. jula, Kosta je prvi put progovorio o zločinu pred tužilaštvom, u postupku koji se vodi protiv njegovog oca Vladimira Kecmanovića.


Otac se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti i sumnjiči se da je sina vodio u streljanu i obučavao ga za rukovanje oružjem, kao i da je ilegalno držao oružje. Kosta je svedočio putem video veze tokom, a dečaka ubicu ispitivali su četiri sata. U sudnici su bili i roditelji neke od ubijene dece koji su preko advokata postavljali pitanja dečaku koji je ubio njihovu decu.

Dečak nije mogao da objasni zbog čega je počinio zločin, a jedini razlog koji je naveo jeste "da je imao loša osećanja prema vršnjacima."

- Izjavio je da se kaje. Nije želeo da vidi slike drugova koje je ubio i u objašnjenju je rekao da mu je neprijatno - navodi se za medije.

On je tada rekao da je planirao masakr mesec dana pre nego što ga je izvršio, inspirisan dokumentarnim filmom, i da je razmatrao spisak učenika koje će napasti. Tvrdi da je kasnije proširio taj spisak s više imena i da je razmišljao o tome koga neće pogođenjem poštedeti. Plan je pravio između dve i tri nedelje.

U svojoj izjavi, Kosta je otkrio da mu nije bilo lako doći do oružja jer je sef sa pištoljem bio postavljen previsoko i nije znao šifru.

- Kad ga je tata otključavao video sam da je šifra 637 - objasnio je on.

Takođe je potvrdio da njegov otac voli oružje i da ga je vodio u streljanu, ali tvrdi da mu nije omogućio prvi kontakt s oružjem, već instruktor u streljani.

Jedna od šokantnih informacija je da je pre nego što je izvršio zločin, Kosta pretraživao na internetu informacije o mogućnosti doživotne kazne zatvora u Srbiji, verovatno kako bi saznao kakva ga sudbina čeka.

Podsetimo, trinaestogodišnji Kosta Kecmanović iz OŠ "Vladislav Ribnikar" izvršio je masovno ubistvo devetoro dece i čuvara škole 3. maja. Nakon masakra, sam je pozvao policiju i rekao im je kakav je zločin počinio. Uhapšen je i smešten u jednu beogradsku kliniku pod stalnim nadzorom kriminalističke policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (12)

Loading
Tanja

15.09.2023 13:28

Bezosecajan,najmladji masovni ubica na svetu i to je pobio svoje skolske drugare.Otac ga ucio da barata oruzjem,doktor,kako nije video da je bolestan?Majka prosvetni radnik,kako nije videla da je bolestan?Zasto majka i dalje radi u prosveti,koga ona da poducava,sto nije svog sina!Zasto je majka na slobodi?

Odgovori 17 15
Rale

16.09.2023 00:58

@Tanja - Zeno odmori mozak od ovog slucaja, isppd svake vesti o njima isto pises

Odgovori 10 2
Cc

16.09.2023 12:32

@Rale - Brini se ti za svoj mozak. Ako ga imaš.

Dragan Ferencevic

16.09.2023 13:00

@Tanja - Kao prvo majka nije pedagog nego strucnjak i ne uci studente lepom ponasanju nego korisnom strucnom znanju. Drugo pitanje posle svega svi se prave pametni, da li bilo koji roditelj sa detetom tog uzrasta moze u najgorem scenariju da zamisli sta ce ovaj uraditi, sve porodice gde oba roditelja rade sa decom provode od 2 do 4 sata dnevno ili 1.5 h efektivno. Slobodno mogu reci da je za ovo krivo celo drustvo u kome je normalno vredjati podcenjivati svaki dan ubistva po novinama , atmosfera u Srbiji a i celom svetu je takva kakva je ali u Srbiji i na Balkanu je specificna u skolama niko ne uci decu empatiji humanosti ljubavi , ovako to izgleda bicu human prema tebi jer si mi drug a ostale ko .... daj da im otezam da ih nema vise, realiti filmovi drustvene mreze kao prvo. I niko se nije zapitao zasto bas u Srbiji u Beogradu, svi teze toj Americi gde su takvi slucajevi normalni niko ne tezi veri porodici svi se pretvorili u estradu i jurnjavom za novcem. Jos jedno pitanje za gospodju sta bi ona i kako bi reagovala da se njoj desilo nesto slicno, slicno ne isto da li bi i onda skakala . To je ta Srbija posle bitke svi generali i svi se utrkuju ko ce biti glasniji sa osudama zeleci da pokazu sebe kao ispravne i pravedne .

Odgovori 11 10