GORANU PAPIĆU ODLOŽENO NOVO SUĐENJE ZA ŠUROVANJE SA MAFIJOM: Nije doveden iz Padinjaka

Autor:

Hronika

12.06.2023

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goranu Papiću se optužnim predlogom Posebnog odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem

GORANU PAPIĆU ODLOŽENO NOVO SUĐENJE ZA ŠUROVANJE SA MAFIJOM: Nije doveden iz Padinjaka

Foto: TANJUG/J. Ilić

Goran Papić

Suđenje Goranu Papiću odloženo je danas pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korucije Višeg suda u Beogradu zbog nedovođenja optuženog iz zatvora gde izdržava kaznu. 

U ovom slučaju osim Goranu Papiću sudi se i njegovom kolegi Branslavu Panduru optuženim da su u noći između 11. i 12. septembra 2020. kao starešine u SBPOK-u iskorišćavanjem svojih službenih položaja sprečili hapšenje kriminalne grupe Nikole Kljukovnice. 

Papiću se optužnim predlogom Posebnog odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem, a Panduru zloupotreba službenog položaja.

Papić je prema navodima tuźilaštva , u noći privođenja Kljukovnice u SBPOK, zbog sumnje da se bavi prodajom narkotika, uticao na svoje podređene da on bude pušten na slobodu, uz izgovor da ga poznaje od ranije i da je privedeni samo majstor kod kog on popravlja kola, iako je znao da je član kriminalne grupe.

Sudija je danas na ročištu kazala da nije obaveštena o razlozima nedovoĐenja Papića, pa je novo ročište zakazano za sredinu jula kada će biti predstavljena uvodna izlaganja.

Advokat Aleksandra Zlatić dostavila je sudu punomoćje optuženog preko sestre Gorana Papića koja je juče i došla na zakazano ročište. Ni sestra nije znala zašto Papić nije doveden. 

Inače, Goran Papić je kao bivši zamenik načelnika SBPOK- a osuđen je na godinu i četiri meseca zatvora zbog toga što je 15.aprila 2020. mimo procedure vratio blindirani BMW Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka. Taj automobil tada nije detaljno pregledao. 

Izrečena mu je i kazna zabrane obavljanja dužnosti policijskog službenika u trajanju od deset godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading