ŠOK U APELACIONOM SUDU! Prekinuta sednica o presudi Zorana Marjanovića: Advokati traže izuzeće sudije koji odlučuje o njegovog sudbini!

Autor:

Hronika

12.06.2023

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokati navode da je tokom suđenje, bilo kršenja pretpostavke nevinosti njegovog klijenta Zorana Marjanovića, te da je to uticalo na sam tok suđenja.

ŠOK U APELACIONOM SUDU! Prekinuta sednica o presudi Zorana Marjanovića: Advokati traže izuzeće sudije koji odlučuje o njegovog sudbini!

Foto: E-stock

Zoran Marjanović

Advokati Zorana Marjanovića, zatražili su danas izuzeće sudije Rastka Popovića, koji je član veća Apelacionog suda, a koji odlučuje o presudi tekstopiscu i kompozitoru iz Borče, osuđenom na 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jelene Marjanović. Nakon njihovog zahteva, petočlano sudsko veće je prekinulo sednicu, dok predsednik Apelacionog suda ne donese odluku.

U obrazloženju svoje odluke, Marjanovićev advokat Stefan Jokić, naveo je da je tokom suđenje, bilo kršenja pretpostavke nevinosti njegovog klijenta, te da je to uticalo na sam tok suđenja.

On tvrdi da je sudija Jelena Škulić, koja je donela prvostepenu presudu od 40 godina zatvora, bila "sudski pomoćnik" sudiji Rastku Popoviću, a da je zbog toga nagrađena prebačajem u Apelacioni sud.

- Zbog toga dovodim u pitanje njegovu nepristranost - rekao je advokat Stefan Jokić.

Nakon Jokića, za reč se javio advokat Aleksandar Zarić, koji takođe zastupa Zorana Marjanovića, i rekao da je njegov predlog bio da se izuzme čitav Apelacioni sud u Beogradu. Međutim on nije izneo ovaj zvaničan zahtev.

Inače, kako kaže izvor, Zoran Marjanović, koji je prisutan u sudnici, sve vreme je klimao glavom i odobravao odluke svojih advokata.

- Sedeo je u prvom redu, u prisustvu jednog od čuvara. Bio je obučen u crni duks i trenerku, a oko njega je u svakom trenutku bila sudska straža. Marjanović je delovao smireno i nije pokazivao nikakve emocije - naglasio je izvor Informera.

Prema saznanjima, njega u zatvoru često posećuju članovi porodice i donose mu pakete sa hranom.

Podsetimo, presuda koja je u julu prošle godine doneta protiv Marjanovića, napisana je na 700 strana. U njoj je do detalja objašnjeno koji su to ključni dokazi koji Marjanovića zbog ubistva supruge šalju na 40 godina robije.

Ipak, agonija koja traje već sedam godina se tu ne završava. Marjanovićeva odbrana je uložila žalbu na presudu i postupak je sada pred Apelacionim sudom.

Suđenje je zakazano za čak 9 termina - sa početkom 12. juna, pa sve do 22.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Javke

12.06.2023 12:53

Aman vise koliko novaca radnih sati treba potrositi na to sudjenje, konacno su ga osudili i sad samo treba najvisa instanca suda to da potvrdi i da se ne razvlaci vise!