KRAJ SUĐENJA MONSTRUMU IZ ALEKSINCA: Presuda Džoniću za ubistvo Đokića za nekoliko dana!

Autor: Republika

Hronika

05.06.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Suđenje je počelo 22. februara ove godine pripremnim ročištem

KRAJ SUĐENJA MONSTRUMU IZ ALEKSINCA: Presuda Džoniću za ubistvo Đokića za nekoliko dana!

Foto: facebook

Goran Džonić ubio porodicu Đokić

Suđenje Goranu Džoniću, vatrogascu u penziji iz aleksinačkog sela Moravca, optuženom za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57) Goranove supruge Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (26) uskoro će biti okončano pošto će na sutrašnjem ročištu biti iznete završne reči, a objavljivanje presude trebalo bi da bude predstojeće sedmice.

Suđenje je počelo 22. februara ove godine pripremnim ročištem, a tokom glavnom pretresa pred sudskim većem kojim predsedava sudija Mirko Drašković izjave su dali kako sam okrivljeni, tako i veći broj svedoka poput policajaca, veštaka balističara, neuropsijatra, majke ubijenog Gorana i majstora koji je Džoniću pozajmio alat koji je ovaj, kako se sumnja, iskoristio za izradu prigušivača za pištolj.

Džonić se na glavnom pretresu pravdao nije kriv za smrt rođaka i pri tom negirao svoje iskaze date Višem javnom tužilaštvu neposredno nakon hapšenja i na ponovljenom saslušanju.

Na suđenju za ubistvo porodice Đokić svedočio forenzičar, Džonić ga prekinuo: „Ne mogu više da ga slušam, ja nisam ubica, ja nisam nikoga ubio“

Foto: ST/V. LUKIĆ

Džonić bio i na sahrani svojih žrtava

- Nisam kriv, nisam nikog ubio. Tog popodneva sam bio na pecanju na Južnoj Moravi sa prijateljem, a kada smo se vratili otišao sam u garažu na placu da popravljam mašine i tu sam proveo celo veče, što mi se inače često dešava, o čemu može da posvedoči moja snaja. Ne znam u koliko sati sam izašao iz garaže, ali znam da sam na ulici, kada sam krenuo kući na spavanje, video kombi koji je dragstoru isporučivao hleb - rekao je Džonić.

Džonić nije mogao da objasni svoje DNK tragove na novcu koji je pronađen u njegovoj kući i na placu, kao ni to odakle njegov DNK na pištolju bereta kojim su Đokići ubijeni, kao ni DNK trag Lidije Đokić na šaržeru. Rekao je da smatra da mu je sve to neko podmetnuo.

Optužnica tereti Džonića za ubistvo Gorana Đokića, vlasnika menjačnice, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije. Đokići su nestali 26. septembra 2021. godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra iste godine u ataru sela Moravac dok je njihov „folksvagen pasat“, koji je takođe zapaljen, zatečen nedaleko od Tešice.

Foto: facebook

 

Đokić je optužen da je Đokiće zaustavio na putu, iskoristivši to što su rođaci, a kada je ušao na zadnje sedište automobila u njih je uperio pištolj i naterao ih da odu do obale Južne Morave i napuštene separacije. U optužnici se navodi da je okrivljeni ubio Gorana hicem u glavu dok se nalazio za volanom automobila, a Gordanu i Lidiju sa po dva hica dok su bile izvan automobila.

Smatra se da je Džonić rođake likvidrao iz koristoljublja, odnosno u nameri da dođe do novca kako bi vratio dug od 10.000 evra koje je pozajmio kako bi kupio i renovirao kuću za jednog od sinova. Na imanju njegovog sina Stefana i u njegovoj kući pronađen je novac za koji se veruju da su ukradeni iz automobila Gorana Đokića.

Za krivično delo za koje je optužen, Džoniću bi mogla da se izrekne i najteža kazna propisana srpskim zakonodavstvom – doživotni zatvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading