PREMINULA GLUMICA IZ "MARATONACA" Slavna umetnica umrla u 89. godini života!

Autor:

Zabava

25.08.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminula slavna glumica koja se proslavila u filmu "Maratonci trče počasni krug"!

PREMINULA GLUMICA IZ "MARATONACA" Slavna umetnica umrla u 89. godini života!

Foto: Printscreen/youtube

Pozorišna i filmska glumica Melita Bihali preminula je u 89. godini života u Beogradu. Tužnu vest je saopštio njen kolega i veliki prijatelj, Milan Caci Mihailović, koji je ovo potvrdio za domaće medije.

Glumicu publika pamti po ulozi u ostvarenju "Maratonci trče počasni krug", gde je glumila kućnu pomoćnicu, a u bogatoj karijeri ostvarila je mnoštvo uloga, kako na filmu, tako i u pozorištu "Duško Radović".

Republika

Foto: YouTube/printscreen

Melita Bihali

Bihali je rođena 4. aprila 1935. godine u selu Živogošćke, blizu Makarske. Živela je u Istri, a potom se preselila u Zadar, gde je igrala kao balerina u pozorištu. Upisala je glumačku akademiju u Beogradu 1962. godine, zajedno sa Nedom Spasojević, Dragom Čumićem, Ljerkom Draženović, Mirom Pejić Armenulić i Dušicom Žegarac. Preko četrdeset godina je provela u dečjem pozorištu "Duško Radović".

Rođena je u porodici Jukić, a prezime Bihali je zadržala od svog bivšeg muža Ivana. Ivan je bio sin književnika, osnivača "Nolita" Pavla Bihalija.

Republika

Foto: Printscreen/youtube

Melita Bihali

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading