ZAŠTO JE IVAN TASOVAC PODNEO OSTAVKU? Otkriveni svi razlozi o kojima se dugo ćutalo!

Autor:

Zabava

29.09.2021

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo kulture je odmah usvojilo Tasovčevu ostavku, a kulturna javnost domaća i inostrana (Zubin Mehta je pisao Borisu Tadiću) bučno je i zdušno stala na stranu Tasovca

Republika

Foto: printscreen/TV Pink

Preminuo Ivan Tasovac

U martu 2009. godine Ivan Tasovac je podneo ostavku. Bio je to njegov lični protest zbog činjenice da muzičari Filharmonije imaju plate neprimereno ispod svojih zasluga. "Ekonomska kriza ne može biti opravdanje i izgovor za odsustvo kriterijuma u određivanju nacionalnih prioriteta, a samim tim i raspodele budžeta u kulturi", napisao je, između ostalog, nadležnima.

Ministarstvo kulture je odmah usvojilo Tasovčevu ostavku, a kulturna javnost domaća i inostrana (Zubin Mehta je pisao Borisu Tadiću) bučno je i zdušno stala na stranu Tasovca. Onda se neko vreme o tome ćutalo, Tasovac je oslovljavan kao "direktor u ostavci", da bi na kraju Vlada Srbije odbila njegovu ostavku.

Naslov prve sezone posle te bure, "U inat svima i uprkos svemu", postao je deo svakodnevnog beogradskog govora.

 

IN MEMORIAM Ivan Tasovac

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading