ŠOLAKOVCI KAO DRVENI ADVOKATI ĐILASOVACA: Majdan im sad vesnik slobode i vašarište, nikako sinonim za krvave sukobe

Autor:

Vesti

26.12.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U želji da opravdaju divljanje opozicionara sa liste "Srbija protiv nasilja" Dragana Đilasa i njihovih pristalica, glasila tajkuna Dragana Šolaka sad čak i nemire u Ukrajini slave i predstavljaju kao najpozitivniji događaj u novijoj istoriji

ŠOLAKOVCI KAO DRVENI ADVOKATI ĐILASOVACA: Majdan im sad vesnik slobode i vašarište, nikako sinonim za krvave sukobe

Foto: ST/Nemanja Pančić

U nameri da valjda opravdaju divljanje opozicionara sa liste "Srbija protiv nasilja" Dragana Đilasa i njihovih pristalica, glasila tajkuna Dragana Šolaka spremni su izgleda na sve. Čak i da pravdaju krvave sukobe u Ukrajini i predstavljaju ih kao jedan da najpozitivnijih događaja u modernoj istoriji! 

Naime, u današnjem izdanju lista "Danas" objavljen je tekst pod naslovom "Majdan nije bio izdaja, već je doneo slobodu" (?!), u kom menjaju teze - optužuju vlast da plaše građane Majdanom, kad god opozicija protestuje, a zapravo taj ukrajinski scenario nije krvavi sukob u kom je ubijeno desetine građana, već vesnik slobode (?!)

- Režim i njegovi sateliti, kadgod građani protestuju na ulicama Beograda, plaše ostatak Srbije ukrajinskim scenarijom i Majdanom u Srbiji aludirajući da bi tokom protesta moglo da dođe do smene vlasti, ali i pucnjave i žrtava, kao što se to dogodilo na Trgu nezavisnosti (Majdan Nezaležnosti) u Kijevu u februaru 2014. Oni zanemaruju činjenicu da su ti tromesečni protesti u Ukrajini krajem 2013. i 2014. protiv korupcije, prerasli u masovni pokret poznat kao Euromajdan ili jednostavno Majdan takozvanu Revoluciju dostojstva, koja je uz ljudske žrtve zbog napada režima na demonstrante, dovela do zaustavljanja svrstavanja te zemlje uz Rusiju, ali i do krvave ruske agresije na Ukrajinu koja i sada traje - piše taj list.

A onda sagovornici poput Dragana Šormaza, predsednik Evroatlanskog saveta Srbije, obrazlažu da Majdan vide kao protest slobode:

- Majdan je najpozitivniji događaj u novijoj istoriji Ukrajine! Te demonstracijama su spasile Ukrajinu iz zagrljaja nacističko-staljinističkog režima iz Moskve.

Dok istoričar Dragomir Anđelković priča da u Srbiji nema ni "M" od majdana shvaćenog kao eksterno potpirivanje protesta protiv vlasti:

- Kod nas su građani ustali protiv izborne krađe koju je sproveo režim uz okretanje glava na drugu stranu od strane mnogih zapadnih činilaca koji se zaklinju u demokratiju. Narod se pre bori protiv sinteze majdansko-autoritarne ili kvislinško-nedemokratske politike nego što pokušava da organizuje majdan u prozapadnom smislu.

On čak objašnjava da majdan u ukrajinskom jeziku znači trg, obično pijačni tj. mesto gde se nekim danom organizuje prodaja raznih roba, a ponekada i vašari.

Analitičar Dejan Miletić kaže za Republiku da svako ko pokušava da opravda nasilje očigledno želi da manipuliše javnošću:

- Majdan je sinonim za nerede, nasilje i vesnik rata u Ukrajini, koji je počeo 2020. i traje do danas. To je dokaz da neredi, agresija, ako se ne spreče, vode ka većem nasilju. Svaki pokušaj da se to opravda je čista obmana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Maja

26.12.2023 14:31

Zapadu ne odgovara jaka i stabilna Srbija,zato pokušava da preko opozicije destabilizuje našu zemlju!

Miki

26.12.2023 14:32

Opozicija u dogovoru sa Zapadom izaziva nerede i haos u Srbiji,a sve u cilju destabilizacije naše zemlje,i nemeri opozicije da se preko ulice nekako domognu vlasti!

DEJAN

26.12.2023 20:20

Ovo je za svaki vid oszde sta pokusavju Šolakovci da nam ruse drzavu

DEJAN

26.12.2023 20:22

Šolakovic na sve nacine pokusavaju zajedno sa Đilasim da ruse nasu drzavu i to je za svaki vid moguce osude i to niko ne podržava