ZNAMO OBAVEZE, ALI POZNAJEMO I USTAV! Vučić o KiM: Posvećeni smo očuvanju mira, ali je jasno šta NE MOŽEMO da uradimo

Autor:

Vesti

31.10.2023

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovorno i ozbiljno ćemo se ponašati u ispunjavanju sopstvenih obaveza, očekujući da neki drugi ispune svoje obaveze koje je trebalo da ispune još pre, više od 11 godina - rekao je Vučić

ZNAMO OBAVEZE, ALI POZNAJEMO I USTAV! Vučić o KiM: Posvećeni smo očuvanju mira, ali je jasno šta NE MOŽEMO da uradimo

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija posvećena očuvanju mira i stabilnosti, zna svoje obaveze i ispunjava ih u skladu sa dogovorenim, ali je jasno šta ne može da učini, jer protivno Ustavu Republike.

- Ponoviću sve ono što sam rekao i u Briselu, posle poslednjeg sastanka sa evropskim liderima, (Šarlom) Mišelom, (Žozepom) Boreljom, (Miroslavom) Lajčakom i sa liderima tri najveće zemlje, (Olafom) Šolcom, (Emanuelom) Makronom i (Đorđordom) Meloni. Za Srbiju je jasno šta ne može da učini protivno Ustavu Republike Srbije i o tome smo upoznali sve naše partnere ne jedanput već mnogo puta i to je pozicija Srbije - rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Dodao je da je sa Fon der Lajen razgovarao o političkoj situaciji u regionu i da je predsednici Evropske komisije rekao šta misli i ponovio stavove Srbije.

- Ta pozicija Srbije ostaje i mi znamo šta je Srbija prihvatila, a o čemu smo govorili, raspravljali i donosili zaključke u Narodnoj skupštini. U skladu s tim odgovorno i ozbiljno ćemo se ponašati u ispunjavanju sopstvenih obaveza, očekujući da neki drugi ispune svoje obaveze koje je trebalo da ispune još pre, više od 11 godina - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (73)

Loading
Mitarpavlovic

31.10.2023 15:11

Ustav je najviši pravni akt jedne Države i mora se poštovati.

Saša

31.10.2023 15:20

Republika Srbija se ponaša disciplinovano i odgovorno ispunjava sve što se od nje očekuje.

ja

31.10.2023 15:44

Poštujemo ustav naše Srbije i ne priznajemo nezavisnost Kosova ni po koju cenu

Tamara

31.10.2023 15:44

Srbija je posvecena ocuvanju mira i stabilnosti ne samo na KiM, vec u citavom regionu.