U SRBIJU STIŽE 125 MILIONA EVRA OD EU! Uskoro prva sredstva koja predviđa Plan rasta za Zapadni Balkan!

Autor:

Vesti

13.05.2024

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želim da vam kažem veliko hvala na svim planovima koje ste doneli u Beograd i hoću građanima Srbije da kažem da imamo na čemu da radimo i da imamo na čemu da budemo zahvalni, rekao je Vučić.

U SRBIJU STIŽE 125 MILIONA EVRA OD EU! Uskoro prva sredstva koja predviđa Plan rasta za Zapadni Balkan!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će uskoro prva sredstva iz Plana rasta za Zapadni Balkan biti isplaćena Srbiji i skrenuo pažnju na to da će Srbija morati da ispuni određene uslove i reforme koje će građanima obezbediti bolje uslove i bolji život.

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i dodao da je razgovarao sa ministrom finansija Sinišom Mali koji mu je rekao da uskoro očekuje prvih 125 miliona evra koje predviđa plan rasta i dodao da je to važan novac koji pokazuje posvećenost Evropske unije reformama i Srbiji.

- Želim da vam kažem veliko hvala na svim planovima koje ste doneli u Beograd i hoću građanima Srbije da kažem da imamo na čemu da radimo i da imamo na čemu da budemo zahvalni. Nije reč samo o novcu, reč je i o strukturnim reformama i stvarima od kojih građani Srbije mogu da imaju samo boljitak i bolji život - rekao je Vučić.

Dodao je da je sa Varhejijem razgovarao o važnim stvarima koje Srbija mora da uradi kako bi pristupila jedinstvenom tržištu, a koje se tiču državne pomoći, koje se tiču viznog režima i koje se tiču razdvajanja preduzeća u okviru javnih preduzeća.

- To nekada nisu sasvim lake stvari posebno oko državne pomoći i javnih nabavki, ali je to naš posao i to ćemo da rešimo da bismo dobili mnogo toga i kako na primer ljudi koji uplaćuju doznake iz inostranstva ne bi morali da plaćaju posebne takse i tu bi uštedili čak i oko 20 odsto - rekao je Vučić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Zora

13.05.2024 19:03

Veliki planovi su pred Srbijom. Njihovom realizacijom osiguraće se bolji život za građane.

Nino

13.05.2024 19:06

Lako je nekome dati novac kada imate poverenja u njega.Tako i EU veruje u Srbiju

Damir

13.05.2024 19:15

Ovo su ogromna sredstva za Srbiju, bravo Vucicu!

Deki

13.05.2024 19:40

Bravo Vucicu, ovo su ogromna sredstva za Srbiju!