VUČIĆ SA OLENOM ZELENSKI: "Zahvalan sam na poseti i jačanju veza sa Srbijom u ovim teškim vremenima"

Autor:

Vesti

13.05.2024

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poželeo sam da se mir što pre vrati u svaki dom, rekao je Vučić.

VUČIĆ SA OLENOM ZELENSKI: "Zahvalan sam na poseti i jačanju veza sa Srbijom u ovim teškim vremenima"

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je prvu damu Ukrajine Olenu Zelensku.

Zahvalio sam prvoj dami Ukrajine Oleni Zelenskoj na poseti, kao i na jačanju veza sa Srbijom u ovim teškim vremenima - naveo je Vučić, pa dodao:

- Razgovarali smo o kulturnim vezama između naših naroda, kao i o humanitarnim pitanjima, a posebno o potrebama najugroženijih kategorija stanovništva i dece, koja su najranjivija u svakom sukobu. Istakao sam spremnost Srbije da pruži pomoć u vidu neophodnih sredstava za one kojima je to danas najviše potrebno - napisao je Vučić na "Instagram" nalogu "buducnostsrbijeav".

- Poželeo sam da se mir što pre vrati u svaki dom, kako bismo obezbedili sigurno detinjstvo i razvoj najmlađima, na kojima ostaje budućnost svake zemlje - poručio je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem.

Sastanak je počeo nešto posle 17.00 časova u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu. Posle bilateralnog sastanka, uslediće plenarni sastanak.

Na sastanaku su prisutni ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre, ambasador Srbije u Misiji u Briselu Danijel Apostolović, ministarka za evrointegracije Tanja Miščević i ministar spoljnih poslova Marko Đurić. Nakon sastanka Vučić i Varheji obratiće se medijima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je 4. aprila telefonom sa Varhejijem o uspostavljanju Fonda za reformu i rast za Zapadni Balkan koji su usvojili Evropski saveta i Evropski parlament.

Cilj Fonda je da podrži partnere EU sa Zapadnog Balkana u sprovođenju reformi u vezi sa EU, kao i da stimuliše njihovu ekonomsko približavanje EU na osnovu reformskih agendi bloka. Pored toga, Fond treba da pomogne i u usklađivanju partnerksih zemalja kad je reč o vrednostima, zakonima, pravilima, standardima, politikama i praksama EU u cilju budućeg članstva u EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
Dana

13.05.2024 18:16

Pored svih pritiska i problema Srbija i Ukrajina imaju veoma korektan odnos

Mitarpavlovic

13.05.2024 18:26

Bitno je da se što pre uspostavi mir između Ukrajine i Rusije.

Sd

13.05.2024 18:31

Srbija se nalazi u teskoj situaciju zbog rezolucije o Srebrenici. Neko zeli Srbiji da pripise genocidnost, a to je cista laz.

Dijana

13.05.2024 19:26

Mi najbolje znamo kako je nevinom narodu u ratu, nažalost. Zato smo uvek spremni da pomognemo